4 Tips om je huis inbraakveilig te maken

Na het massaal veel tijd binnenshuis doorbrengen mogen we eindelijk weer naar buiten en op vakantie. Volgens de Nationale Politie zal het niveau van de woninginbraken weer snel stijgen tot normale hoogte nu de maatregelen versoepelen. Dit zijn jaarlijks zo’n 65,000 inbraken. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee jij je huis kunt beveiligen tegen inbraken. In dit artikel staan ze voor je op een rijtje.

1. Plaats anti-inbraakstrips bij de voor- en achterdeur

Het gebeurt steeds vaker dat inbrekers ook zonder breekijzers of grof geschut binnen proberen te dringen. Vaak doen ze dit dan met een pasje. Om dit te voorkomen kan je anti-inbraakstrips plaatsen bij je voor- en achterdeur. Een anti-inbraakstrip verkleint de kans op een inbraak via je deuren. De strips zorgen er namelijk voor dat de sluitnaad op de deur niet langer zichtbaar is aan de buitenzijde. Daardoor is het onmogelijk om de deur op die plek te forceren en je woning binnen te dringen. Het inbreken met een bankpasje (ook wel flipperen genoemd) voorkom je dus gemakkelijk met deze deurstrip.

2. Camerabewaking

Een van de meest effectieve manieren om je woning en gezinsleden te beschermen is met beveiligingscamera’s, inbrekers willen nou eenmaal niet het risico lopen om gespot te worden. Hang deze dus ook altijd op een plek waar inbrekers ze goed kunnen zijn. Deze camera’s houden dan voor jou een oogje in het zeil als je niet thuis bent. Bovendien kan je bij een (poging tot) inbraak de beelden terugkijken om eventuele inbrekers te herkennen. Beveiligingscamera’s zou je kunnen kopen bij het bedrijf Feenstra, als je nog twijfelt kan je wellicht een review over Feenstra lezen om tot een beslissing te komen. 

3. Plaats een brievenbusbeveiliger

Een truc die inbrekers al jaren gebruiken om binnen te komen is via de brievenbus. Heb je een brievenbus en een “hengelend haakje”? Dan staan inbrekers binnen een paar seconden bij je binnen. Door een brievenbusbeveiliger te monteren kun je dit voorkomen. Het plaatsen van deze is heel makkelijk. Eerst moet je een viertal gaten in je deur boren om te voorkomen dat het hout gaat splijten. Daarna kun je de brievenbusbeveiliger al vast schroeven. Geen idee waar je deze moet kopen? Kijk dan eens op Collected Reviews, deze website heeft allerlei reviews over verschillende bedrijven. 

4. Raambeveiliging

Inbrekers kunnen naast via de deur ook via een raam binnen komen. Er wordt dan ook aangeraden om je ramen altijd gesloten te houden als je niet thuis bent. Vergeet ook niet om de sleutel uit het slot te halen. De reden hiervoor is dat anders de “gaatjesboormethode” kan worden toegepast. Deze methode houdt in dat er onder het slot een gaatje wordt geboord. Door het gat dat ontstaat kan dan een haak worden geduwd waarmee het sleuteltje omgedraaid kan worden. 

Met deze tips kun je dus met een gerust hart even weg van huis of op vakantie. Vergeet ook nooit de basis handelingen: doe de deur op slot, vergeet je buren niet in te lichten dat je weg bent en laat het licht aan als je bijvoorbeeld ‘s avonds even weg bent. Zo geef je inbrekers nooit de kans om binnen te komen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *