4 voordelen van een elektrische boiler

Steeds vaker zien we dat mensen ervoor kiezen om een elektrische boiler te gebruiken. Vooral in nieuwbouw huizen waar geen gasaansluiting meer aanwezig is, is het een perfecte manier om ervoor te zorgen dat je snel van warm water kunt worden voorzien. Aangezien de voordelen enorm zijn, hebben we er een aantal voor je hieronder verder uitgelicht. Want ondanks het feit dat jij misschien wel een gasaansluiting hebt en nu gebruikt maakt van de ‘klassieke’ boiler, heeft een elektrische boiler ontzettend veel voordelen. Niet alleen financieel, maar ook vanuit praktisch oogpunt. Zeker iets om eens goed over na te denken dus.

 

Eenvoudig te installeren

 

Het grootste voordeel van een elektrische boiler, is dat ze ontzettend eenvoudig te installeren zijn. Waar je met een normale boiler natuurlijk te maken hebt met een gasleiding, is dat in deze niet het geval. Een elektrische boiler werkt natuurlijk op stroom, waardoor er weinig tot geen gevaar is bij het aansluiten en je dus niet bang hoeft te zijn dat er gas kan ontsnappen. Het is dus alleen een kwestie van het aansluiten op de waterleiding en de stekker in het stopcontact.

 

Voordeliger

Niet alleen is stroom een stuk voordeliger dan gas, maar verbruik je in verhouding ook een heel stuk minder. Wanneer je namelijk een normale boiler hebt, dan heeft deze enkele meters leiding voordat het water uiteindelijk op de plek is waar je het nodig hebt. Je kunt je dus wel voorstellen dat het water onderweg een stuk sneller afkoelt, waardoor het extra energie kost om het op de juiste temperatuur te kunnen transporteren. Doordat je een elektrische boiler dicht bij de bron plaatst, hoeft het water vaak niet meer dan een meter te overbruggen. Alleen dit al scheelt je aanzienlijk in verbruik.

 

Onderhoudsvriendelijk

Naast het feit dat een elektrische boiler eenvoudig te installeren is, zijn ze ook onderhoudsvriendelijk en hebben ze een lange levensduur. Aangezien je niet te maken hebt met verbranding van gas, is intensief periodiek onderhoud dus een stuk minder noodzakelijk. Uiteraard heb je ook aan een elektrische boiler onderhoud, maar dit is niet te vergelijken met een cv-ketel.

Bron: Elektrische-boilers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *