5 smart home producten die je moet hebben

Tegenwoordig wordt het steeds populairder dan heb ik het natuurlijk over de smart home producten. Zo hoef je bijvoorbeeld niet eerst je trage, oude computer op te starten om te kijken wat het weerbericht voor morgen is, maar vraag je gewoon aan een speaker als Google home “Hey Google, wat wordt het weer morgen?” Omdat het nu zo populair wordt, wat zijn dan de beste smart home producten om aan te schaffen?

Wat zijn smart home producten?

Domotica is het toepassen van elektronica en thuisnetwerken zodat alles automatisch wordt in je eigen huis, maar ook in een kantoor of zelfs een klein bedrijf. Wat domotica letterlijk betekent is ‘toegepaste wetenschap’. In het kort zorgt domotica er dus voor dat je huis een smart home wordt. Alle smart home apparaten zijn met elkaar verbonden via wifi of bluetooth en je kunt het altijd bedienen, ook als je niet thuis bent. Even een klein voorbeeld; wanneer je niet thuis bent, kun je via je telefoon alvast de lichten of de kachel aanzetten zodat je niet in een koude en donkere woning aankomt. 

Populairste producten

Maar bestaat zo’n smart home dan uit één product, of zijn er meerdere met elkaar verbonden en wat zijn dan de populairste die iedereen zou moeten hebben wat betreft een smart home? 

    • Smart speakers. Voor de wat luiere mensen onder ons zijn de smart speakers perfect om van een afstand alles te bedienen zonder dat je hoeft op te staan om bijvoorbeeld naar het lichtknopje te lopen. 

 

  • Slimme thermostaten. Ideaal wanneer je niet in een koud huis wilt thuiskomen na een avondje uit eten te zijn geweest met familie of vrienden. Onderweg naar huis, in de auto, kun je met je telefoon alvast de temperatuur overal in je huis wat warmer zetten.
  • Ring deurbel. Wordt er bij jou vaak aangebeld door onbekende mensen of ben je wel eens overvallen toen je de deur opendeed? Dan is de ring video deurbel ideaal voor jou! Zo kun je namelijk precies zien via je telefoon wie er aanbelt zonder dat je eerst de deur open hoeft te doen.
  • IP camera. Ook een IP camera is erg handig om te hebben als smart home product. Dit is namelijk een beveiligingscamera met erg hoge resolutie en goede beeldkwaliteit. Zo kun je bijvoorbeeld als er is ingebroken ook inzoomen op belangrijke details. Wil je een IP camera kopen? Neem dan eens een kijkje bij Somfy.

 

Slimme stekkers. Een slimme stekker kun je verbinden met je telefoon. Dit is natuurlijk hartstikke handig wanneer je erachter komt dat wanneer je weg bent, er thuis nog een stekker in een stopcontact zit en je het dan zo uit kan zetten om bijvoorbeeld brand te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *