Belangrijk onderhoud in je huis

Je woning is hoogstwaarschijnlijk je meest kostbare bezit. Het is niet alleen een object waar veel geld in zit, het is ook het onderkomen van jou en je dierbaren. Hierom is het belangrijk om je woning goed te onderhouden. Door het onderhoud goed bij te houden zal je langer kunnen genieten van je woning en creëer je een veilig leefklimaat voor het hele gezin. En wat is nou mooier dan genieten van de plek waar je de mooiste herinneringen maakt. Het is belangrijk om dit te koesteren. Zorg dan ook goed voor deze plek!

In dit artikel zal ik stilstaan bij enkele onderdelen in het huis die zo nu en dan wat extra aandacht verdienen.

Meterkast

Heb je nog een oude stoppenkast in je huis? Dan is deze hoogstwaarschijnlijk al wel aan vervanging toe. Stoppenkasten worden namelijk vrijwel niet meer gebruikt. In alle nieuwe huizen wordt gebruik gemaakt van groepenkasten. Groepenkasten zijn moderner en zullen dan ook beter werken dan een stoppenkast. Je stoppenkast vervangen door een groepenkast is dus een goed idee als je wilt dat de elektrische aansluitingen in je huis optimaal werken. Daarnaast is een verouderde meterkast gevaarlijk. Bij een oude meterkast is er een grotere kans op brand, elektrocutie of het exploderen van apparatuur in het huis. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus zorg ervoor dat de meterkast op tijd wordt vervangen!

Isolatie

Wat ook belangrijk is om goed te onderhouden, is de isolatie van je woning. Zonder goede isolatie is het leefklimaat verre van goed. Je zal last hebben van tocht, lekkages en vocht. En bij vocht hoort schimmel, wat natuurlijk al helemaal vervelend is. Daarbij komt ook dat wanneer je huis slecht is geïsoleerd, je veel warmte verliest. Je geeft eigenlijk letterlijk warmte aan de straat. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor de gasrekening. Wanneer je de verwarming aanzet wil je natuurlijk graag de warmte in het huis houden. Daarom is het slim je huis goed te laten isoleren!

Cv-ketel

Het is ook belangrijk de cv-ketel in de woning goed te onderhouden. Hiervoor is het handig om de cv-ketel op een plek te plaatsen die gemakkelijk te bereiken is. Het is ook verstandig om vlakbij de cv-ketel een koolmonoxidemelder op te hangen, zodat je goed kan bijhouden of het allemaal goed gaat. Wanneer de druk van de cv-ketel onder de 1,5 bar is, moet deze worden bijgevuld. Houdt dit dus goed in de gaten!

Kortom, er zijn verschillende zaken die goed moeten worden onderhouden. Denk hierbij aan je meterkast, de isolatie van je huis en de cv-ketel. Voorkomen is beter dan genezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *