Bouwplannen? Zo bespaar je!

Een huis is voor veel mensen de grootste investering die ze maken in hun leven. Kosten besparen op je huis kan al snel oplopen tot duizenden euro’s. Helemaal als je zelf een huis bouwt. Wil je besparen op de kosten per m3 als je zelf een huis bouwt? Of wil je algemene tips om je huis goedkoper te kunnen bouwen? Je leest het in dit artikel!

Huur alleen echte vakmannen in

Het klinkt misschien interessant om een goedkope vakman in te schakelen. Je kent mogelijk wel jonge elektricien die nog niet veel ervaring heeft maar wel goedkoop is. Echter doe je er goed aan om toch voor ervaren vakmannen te gaan. Zij zijn vaak duurder maar weten vaak slimmigheden om uiteindelijk toch op de kosten te besparen. En hoewel het niet altijd waar is, maken ervaren professionals over het algemeen minder fouten dan beginners.

Ga zelf een dagje klussen

Het kan lonen om zelf je werkkleding eens aan te trekken. Er zijn genoeg klussen die gedaan moeten worden waarvoor geen ervaring of deskundigheid nodig is. Vraag vrienden en familie of ze tijd hebben om een dagje mee te helpen. Zo kan je er ook nog eens een gezellig dagje van maken! Bespreek vooraf altijd met de aannemer welke klussen je zelf kan voldoen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Bespaar het milieu en je portemonnee

Probeer altijd zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzaam materiaal. Dit langer mee waardoor het minder vaak aan vervanging toe is. Zo draag je bij aan een beter milieu en bespaar je ook nog eens kosten. Denk daarnaast ook aan technologische hulpmiddelen waarmee je jouw huis duurzamer maakt. Zonnepanelen of slimme apparatuur zoals een thermostaat helpen je bijvoorbeeld te besparen op je energierekening.

Huis bouwen achteraf in het bos?

Je stuit op een bouwkavel op een prachtige plaats ergens afgelegen in een bos. De prijs van deze bouwkavel valt je ook erg mee. Het klinkt misschien als een situatie zonder nadelen. Echter moet je er rekening mee houden dat er veel extra kosten komen kijken bij zo’n situatie. Vaak moet je extra investeringen doen voor een goede internetverbinding. Of is het noodzakelijk om bomen te verwijderen op de plaats waar je huis gebouwd wordt. Tel al deze kosten bij elkaar op en de bouwkavel op die prachtige locatie wordt ineens een stuk minder interessant. Neem dus altijd alle kosten goed door voordat je ergens aan begint!

Complexe architectuur

Wanneer je een nieuw huis gaat bouwen heb je de kans om je huis naar je eigen smaak te laten bouwen. Heb je inspiratie om een bijzonder dak op je bijkeuken te bouwen? Of een andere vorm van complexe architectuur? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om deze plannen uit te stellen voor wanneer je genoeg budget hebt. Complexe architectuur zorgt niet alleen voor veel ontwerpkosten. De bouwkosten kunnen ook torenhoog zijn.

1 thought on “Bouwplannen? Zo bespaar je!”

  • Great article! The clarity and depth of your explanation are commendable. For additional insights, visit: LEARN MORE. Looking forward to the community’s thoughts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *