Brandveiligheid verbeteren: belangrijke aandachtspunten

Iedere brand is er eentje te veel. Toch vinden er ieder jaar weer duizenden branden plaats in Nederland zowel particulier als bij bedrijven. Denk bijvoorbeeld alleen al aan hoe vaak het wel niet in het nieuws geweest is dat een veestal in vlammen is opgegaan. Desastreus voor de ondernemer, maar ook gezien het dierenleed. Enfin, wat brandveiligheid betreft kan er naar onze mening nooit genoeg bewustzijn zijn. Om die reden zullen we in dit artikel een aantal essentiële brandbeveiliging tips delen.

Brandblussers regelmatig controleren

De meeste particulieren en ook bedrijven hebben onderhand wel een brandblusser in huis. Daar schort het doorgaans niet aan. Waar het vaak misgaat is het onderhoud. Men denkt, ik koop een brandblusser en dat is het, klaar is kees. Maar zoals met wel meer apparaten, als je het te lang niet gebruikt, wat in dit geval een goede zaak is maar goed, dan vergaat het. Een brandblusser moet om die reden regelmatig gekeurd worden. Brandblussers keuren kun je zelf doen an sich, maar indien dit een ver van je bed show is, dan valt het aan te bevelen om dit over te laten aan een professional.

De brandblusser keuren kosten vallen alleszins mee, en het verschaft die peace of mind die een hoop stress bespaart. Je kunt met een gerust hart slapen. Enfin, een ander punt om rekening mee te houden is dat de brandblusser over het algemeen na een jaartje of tien wel aan complete vervanging toe is.

Brandvertragend impregneren

Nog te weinig ondernemers en ook particulieren maken gebruik van de mogelijkheden die brandvertragend impregneren ons geeft. Wat is dit in de eerste plaats? Brandvertragend impregneren houdt in dat je een object of materiaal laat behandelen met een speciale vloeistof die ervoor zorgt dat deze minder brand gevoelig wordt. Een van de grootste gevaren van een brand is namelijk de mate waarmee deze zich verspreidt. Met brandvertragend impregneren, kun je hier enigszins een stokje voor steken. Het is niet zo dat brand hierdoor helemaal ingedamd wordt, maar wanneer er sprake zal zijn van een brand zal deze niet zo snel om zich heen kunnen slaan, wat je die essentiële secondes geeft om de brand wellicht nog te kunnen blussen of jezelf in veiligheid te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *