Dakbedekking voor schuine daken: dit is wat je moet weten

 

Iedere woning heeft het, maar toch is het een onderwerp waar veel mensen weinig tot niets vanaf weten: dakbedekking. Het hebben van de juiste dakbedekking op je woning kan niet worden onderschat, omdat dit er natuurlijk voor zorgt dat je woning van bovenaf goed beschermd is tegen weer en wind. Er bestaan veel verschillende soorten dakbedekking, maar voor je je gaat verdiepen in alle soorten is er een onderscheid om te maken: heb je een schuin dak of een plat dak? Het antwoord op die vraag is namelijk allesbepalend voor het type dakbedekking dat geschikt is. In deze blog bespreken we opties voor schuine daken.

Schuin dak bedekken met dakpanplaten

Als je een woning hebt met schuin dak, dan kun je ervoor kiezen het dak te bedekken met dakpannen of dakpanplaten. Veel mensen kiezen voor dakpannen. Binnen deze categorie dakbedekking, kun je kiezen tussen keramische dakpannen en betonnen dakpannen. Over het algemeen zijn dakpannen gemaakt van beton groter van formaat en ook goedkoper dan keramische dakpannen. Wel geven veel mensen qua uitstraling de voorkeur aan keramische dakpannen die zijn gemaakt van klei. Deze dakpannen behouden hun kleur en egale oppervlak langer dan dakpannen van beton die juist sneller slijtage vertonen.

Een ander alternatief is de dakpanplaat. Het voordeel van dit type dakbedekking is dat het relatief goedkoop is. Dakpanplaten zijn zogenaamde ‘’prefab’’ (pregefabriceerde) platen die kunnen worden gebruikt om op je dak te leggen. Omdat dakpanplaten de uitstraling hebben van echte dakpannen, zijn ze een geliefde keuze voor woningbezitters die geld willen besparen maar wel willen dat hun dak eruit ziet alsof deze is bedekt met echte dakpannen. Dankzij de coating die op de platen zit, zijn ze bovendien ook nog eens goed beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Handig!

Heb je al eens gedacht aan damwandplaten?

Een andere optie is om je schuine dak te bedekken met damwandplaten. Dit tpe plaat is, net als de dakpanplaat een relatief goed geprijsde en kwalitatieve manier om je dak te bedekken. Damwandplaten worden vaak ingezet voor het bedekken van schuren en loodsen. Op woonhuizen zie je dit type dakbedekking minder vaak voorkomen. Behalve hun scherpe prijs staan damwandplaten ook bekend om het gemak waarmee ze worden gemonteerd en het feit dat ze onderhoudsarm zijn. Zo zie je maar; in de wereld van dakbedekking is er veel meer mogelijk dan je misschien zou denken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *