De dompelpomp versus de tuinpomp

Het wordt binnenkort weer lekker warm weer en dat is natuurlijk vervelend voor je planten en bloemen. Zij hebben het deze periode namelijk erg moeilijk en het is daarom handig dat wanneer de zon weg is dat jij de bloemen en planten besproeit met water. Het is dan echter wel handig dat je beschikt over een waterpomp want het besproeien van planten en bloemen met een vergiet is zo ouderwets en niet te doen. Nu je aan het zoeken bent naar een waterpomp kom je een waterpomp tegen en een dompelpomp. Het kan zo zijn dat je de verschillen niet weet terwijl ze duidelijk verschillend zijn. Hier kan je meer informatie vinden over de verschillen tussen een dompelpomp. 

Wat is een dompelpomp?

Het grootste verschil tussen een dompelpomp is dat je een dompelpomp in het water moet plaatsen om water te kunnen pompen. Dit kan bijvoorbeeld een zwembad of een vijver zijn. De meeste dompelpompen beschikken over een vlotter. Dit kan je goed gebruiken als je de dompelpomp automatisch wilt laten werken. Echter als een ruimte zoals een zwembad geheel leeggepompt moet worden, is het erg belangrijk dat je dit handmatig doet. Als een dompelpomp water probeert op te nemen terwijl er geen water meer is, dan kan je dompelpomp last krijgen van droogloop. Je moet in de meeste gevallen dan de dompelpomp repareren of een nieuwe dompelpomp aanschaffen. 

Wat is een tuinpomp?

Een tuinpomp wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het besproeien van planten en bloemen. Het grootste verschil tussen een tuinpomp een een dompelpomp is dat je een tuinpomp niet in het water hoeft te leggen zodat deze water kan opnemen. Een tuinpomp kan je namelijk bevestigen aan meerdere tuinslangen. Aan de ene kant zorgt de tuinslang ervoor dat water opgenomen wordt en aan de andere kant van de tuinslang wordt het eruit gespoten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *