De meest bewerkbare bouwmaterialen

Welk materiaal sluit perfect aan op de klus?

In de bouw worden veel verschillende materialen gebruikt, sommige zijn moeilijk om van vorm en toepassing te veranderen. Maar er zijn een aantal materialen die heel goed te bewerken zijn. Deze materialen kunnen daarom veel functies dienen en misschien is een er van wel de oplossing voor jouw klus!

Hout

Hout is een heel populair bouwmateriaal. Dit is geen nieuwe trend want hout wordt al gebruikt om te bouwen sinds dat er gebouwd wordt. Het materiaal is sterk en licht, maar daarnaast heeft het ook nog een aantal voordelen die wel heel erg populair zijn op het moment. Sinds dat het klimaat een grote zorg is geworden, is de populariteit van houd in de bouw nog meer gestegen. Dat komt omdat hout een erg klimaatvriendelijk materiaal is. Het groeit in natuurlijke omstandigheden en heeft eigenlijk geen menselijke of cosmetische ondersteuning nodig. daarnaast wordt het ook natuurlijk afgebroken zonder vervuiling te veroorzaken. Wat betreft bewerkelijkheid staat hout ook erg hoog. Stevige planken zijn er in alle soorten en maten, ook kleinere onderdelen kunnen heel goed van hout worden gemaakt. Maar er zijn sterkere en meer bewerkelijke materialen.

Metaal

Een van de meest gebruikte bouwmaterialen is metaal, het is sterk, resistent tegen de meest weersomstandigheden en super bewerkbaar. Als we het over metalen hebben dan houden we het nog erg breed. Metaal is namelijk een verzamelnaam. Goud en zilver zijn bijvoorbeeld ook metalen, ook erg bewerkelijk maar voor de bouw een beetje prijzig. In de bouw wordt voornamelijk staal, aluminium en RVS gebruikt. Verschillende materialen hebben vaak andere functies. Omdat metaalsoorten smelten kunnen ze gevormd worden in alle soorten en maten. Wanneer het hard wordt is het sterk materiaal, soms nog ligt buigbaar. Metaal wordt ook gebruikt om schroeven, moeren en bouten te maken en ook veel gereedschap is van metaal gemaakt. Ben jij nog op zoek naar bepaalde metalen onderdelen? Kijk dan eens bij De Cromvoirtste voor metaalbewerking op maat.

Beton

Beton wordt erg veel gebruikt in de bouw. Veel op of als vloer maar ook veel skeletten van gebouwen worden bijna volledig van beton gemaakt. Voordat beton opdroogt is het namelijk helemaal naar zin te vormen. Er kan dan een groot deel van een gebouw neergezet worden vanuit alleen beton. Nadat het opgedroogd is, is beton kei en keihard. Naast vloeren en gebouw skeletten wordt beton ook nog vaak gebruikt als decoratie. Een betonlook heeft zeker wat als bloempot, kastje of zelfs eetkamertafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *