De mooiste tuin ooit: zo realiseer je dat

 Een mooie tuin is ontzettend waardevol! Het is niet alleen fijn voor het oog, maar zorgt er ook voor dat het woongenot significant toeneemt. Er is immers weinig fijner dan in de tuin zitten en genieten van de frisse buitenlucht, misschien onder het genot van een groot glas wijn of een heerlijke mok thee. Ben jij benieuwd hoe je de mooiste tuin ooit kunt creëren? Nou, zo dus

De veranda als verlengstuk van je woonkamer

Steeds meer mensen nemen een  veranda en gebruiken deze als een echt verlengstuk van de woonkamer. Niet zo gek, want met een terrasverwarmer maak je het onder de veranda heel knus. Zo zit je buiten, maar geniet je wel van de warmte die je ook binnenshuis zou hebben. Fijn!
veranda tuin

Houd je gazon netjes bij

Niet iedereen realiseert het zich, maar het gazon is als het kloppende hart van je tuin. Een dor, lelijk of slecht onderhouden gazon doet af aan de algehele uitstraling van je tuin en dat is toch zonde! Zorg er dus voor dat je dit onderdeel van de tuin altijd netjes bijhoudt. Zo ziet het geheel er direct een heel stuk mooier uit.

Rommel? Berg het netjes op in je tuinhuis

Een rommelige tuin? Dat staat natuurlijk niet netjes! Zonde. Als je een tuinhuis hebt, kost het bijna geen moeite om alle rondslingerende voorwerpen gewoon netjes hierin op te ruimen. En het ziet er toch direct een stuk frisser en mooier uit. Je kunt bijvoorbeeld planken ophangen of haakjes, zodat je al het tuingereedschap hieraan kunt ophangen. Zo ziet het er in het tuinhuis netjes uit en kun je snel en gemakkelijk vinden wat je zoekt. Ook wel fijn, natuurlijk.

Maak het gezellig met decoratie

Je huis maak je vaak gezellig met leuke kunstwerken, foto’s en allerlei andere prullaria. Maar waarom dan niet ook je tuin? Tuurlijk, je moet wel rekening houden met weer en wind, maar er zijn ook heus genoeg decoratiestukken die hiertegen bestand zijn. Zo maak je de tuin in een klap een stuk gezelliger. Denk aan schattige beeldjes, of bijvoorbeeld een mooi mozaïek van kleurige tegels. En je kunt natuurlijk ook denken aan verlichting. Lichtsnoeren liggen in de decembermaand volop in de schappen, en in januari zijn ze zelfs nog afgeprijsd ook. Binnenhalen die handel dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *