De verschillen tussen gehard en gelaagd glas

Hoewel beiden soorten glas als veiligheidsglas worden gezien, is er niet heel veel duidelijk over wat nou de precieze verschillen tussen gehard glas en gelaagd glas zijn. Dit terwijl veel mensen toch een van de twee soorten glazen als glas in hun huis (willen) hebben. Daarom wordt in dit artikel beschreven wat gehard glas precies is, wat gelaagd glas precies is en wat nou de daadwerkelijke verschillen tussen deze twee soorten glazen zijn. Hierdoor kan jij een weloverwogen keuze maken welk glas nou het beste past voor in jouw woning. Dit artikel is geschreven door een glashandel in Zoetermeer

Wat is gehard glas?

Gehard glas is glas dat in een speciale oven wordt gedaan op een temperatuur van ongeveer 600 graden celcius. Door dit te doen wordt het glas tot wel vijf keer sterker en is het glas een stuk beter bestendig tegen grote temperatuurverschillen. Ook valt het glas anders uit elkaar. Waar normaal glas in grote scherven uit elkaar valt, wat kan zorgen voor een gevaarlijke situatie, valt gehard glas in kleine korrels uiteen. Hierdoor wordt de kans om je aan het glas te snijden een stuk kleiner. 

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas zit anders in elkaar als gehard glas. Het glas bestaat uit twee bladen met daartussen een soort folie. Dankzij deze folie wordt het glas bij elkaar gehouden wanneer het breekt. Hierdoor zullen de scherven niet snel naar beneden vallen maar blijven ze als het ware aan de folie vastzitten, waardoor de kans op verwondingen door het glas een stuk kleiner wordt. Gelaagd glas wordt veelal gebruikt voor een serre dak en dakbeglazing omdat als het glas uit elkaar spat, je niet wilt hebben dat het glas naar beneden valt doordat dit levensgevaarlijk kan zijn. 

Verschil tussen gehard en gelaagd glas

Het verschil is hierboven eerder vermeld. Gelaagd glas houdt de glasscherven bij elkaar wanneer deze uit elkaar valt, zodat het veilig is. Gehard glas is daarentegen sterker en vergaat tot hele kleine, niet scherpe glasscherven. Hopelijk maakt dit het gemakkelijker om een keuze te maken tussen welk glas je wilt hebben. Neem een kijkje op daniglas.nl voor extra informatie omtrent de glassoorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *