De verschillende soorten heftrucks voor verschillende situaties

Er zijn verschillende soorten heftrucks die elk hun eigen eigenschappen hebben. Niet voor elke situatie gebruik je dus dezelfde soort heftruck. Wanneer je op zoek gaat naar een gebruikte heftruck, is het belangrijk dat je hiermee rekening houdt. Op het moment dat je een heftruck nodig hebt die veelal gebruikt gaat worden in een magazijn van een distributiecentrum, kun je beter voor een elektrische heftruck kiezen dan voor een gasheftruck. Dit omdat een gasheftruck wordt aangedreven door LPG of Diesel. De uitlaatgassen die er met het aandrijven van de heftruck worden uitgestoten, kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van de medewerkers in het distributiecentrum. Dit omdat deze uitlaatgassen allemaal blijven hangen in het magazijn. Daarnaast zijn er nog vele andere soorten heftrucks.

Soorten heftrucks

Wanneer je vooral pallets wil vervoeren die voornamelijk op de grond staan, kun je op zoek gaan naar een palletwagen. Zo’n palletwagen wordt gebruikt voor horizontaal transport van pallets. Palletwagen zijn zowel handmatig bedienbaar als elektrisch bedienbaar verkrijgbaar. Daarnaast is er ook een stapellaar verkrijgbaar. Een stapellaar is een palletwagen waarmee pallets zowel horizontaal als verticaal vervoerd kunnen worden. Ook hierbij zijn zowel een handbediende versie als een elektrisch bedienbare versie verkrijgbaar. Wanneer je echt op zoek bent naar een heftruck zijn er een aantal belangrijke verschillen. Wanneer je op zoek bent naar een heftruck voor in een groot magazijn waar continu zware objecten of pallets worden verplaatst, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een vorkheftruck. Zo’n vorkheftruck verplaatst zowel horizontaal als verticaal snel zware objecten of pallets. Wel is het belangrijk dat de gangpaden in de magazijnen breed zijn wanneer je hier gebruik maakt van een vorkheftruck.

De breedte van de gangpaden in magazijnen

Niet alle gangpaden in magazijnen zijn even breed. Wanneer de gangpaden in een magazijn wat smal zijn, kun je beter niet kiezen voor een vorkheftruck. Je kunt dan beter kiezen voor een reachtruck. Zo’n reachtruck is speciaal ontworpen om objecten en pallets te tillen in magazijnen met hoge stellingen en smalle gangpaden. Wanneer je een heftruck nodig hebt voor het verzamelen van allerlei orders, kun je het beste een orderpicker aanschaffen. Zo’n orderpricker wordt ook wel een order verzameltruck genoemd. Wanneer er vooral smalle gangpaden zijn in het magazijn waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van hele hoge stellingen, is het aan te raden om een hoogbouwtruck aan te schaffen. Een hoogbouwtruck is speciaal ontworpen voor het werken in magazijnen met hoge stellingen tot ruim 13 meter hoog. Zo’n truck kun je zelfs bedienen met een afstandsbediening. Bij een hoogbouwtruck is het dus niet altijd noodzakelijk om deze te laten besturen door een heftruckchauffeur. Wanneer je op zoek gaat naar een heftruck is het belangrijk dat je duidelijk voor ogen hebt waar je de heftruck precies voor wil gaan gebruiken. Dit omdat er dus allerlei verschillende soorten heftrucks zijn die voor verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden. Soms is het zelfs noodzakelijk om op één locatie meerdere soorten heftrucks te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *