Direct aan de slag: uw woning beveiligen!

 

Hoewel het aantal woninginbraken in de afgelopen jaren iets gedaald is, nam het geweld wat inbrekers tijdens een inbraak gebruiken juist sterk toe. Dit maakt dat het steeds belangrijker is om uw woning op de juiste wijze te beveiligen! Dit blijkt niet altijd even gemakkelijk te zijn voor woningbezitters. Welke sloten zijn het meest geschikt voor mijn ramen en deuren? Op welke manier kan ik een inbreker ook binnen mijn woning afschrikken tijdens een inbraak? Enzovoorts. In dit artikel vertellen we u meer over de mogelijkheden die u heeft bij het beveiligen van uw woning. Om tot dit artikel te kunnen komen spraken wij met een ervaren slotenmaker. Deze slotenmaker heeft een ruime ervaring in het installeren van sloten, inbraakpreventiesystemen, enzovoorts.

Start bij het maken van een risicoanalyse

Om uw woning op de juiste wijze te kunnen beveiligen, is het allereerst belangrijk om een risicoanalyse van uw woning te maken. Met een risicoanalyse brengt u alle veiligheidsrisico’s in kaart. Denk bijvoorbeeld aan verouderde sloten op uw deuren, een raam in de buurt van een plat dak of een regenpijp, enzovoorts. Door op deze manier te beginnen wordt het makkelijker om de verschillende beveiligingsrisico’s op de juiste manier af te dekken met beveiligingscomponenten.

Het logische vervolg op de risicoanalyse van uw woning is het maken van een beveiligingsplan. In dit beveiligingsplan beschrijft u hoe u de verschillende risico’s binnen uw woning oplost met een nieuw slot, een bewegingssensor op de overloop, enzovoorts. Een slotenmaker kan u helpen bij het maken van de risicoanalyse en het opstellen van een beveiligingsplan, als u dit zelf lastig vindt.

Beveiligingsplan voor uw woning uitvoeren

Nu u een passend beveiligingsplan heeft opgesteld kunt u beginnen met het uitvoeren van het beveiligingsplan. Dit doet u door bijvoorbeeld nieuwe sloten te kopen en deze door een slotenmaker te laten plaatsen. Sloten zijn zeer complexe systemen, wat de kans op beschadigingen aan de sloten erg groot maakt. Slotenmakers beschikken over voldoende ervaring om dergelijke schade te voorkomen.

Tip: bij de aanschaf van nieuwe sloten doet u er verstandig aan om altijd voor PKVW-gecertificeerde sloten te kiezen. Deze sloten zijn getest en veilig bevonden door de Nationale Politie.

1 thought on “Direct aan de slag: uw woning beveiligen!”

  • This article is a gem! The insights provided are very valuable. For additional information, check out: DISCOVER MORE. Looking forward to the discussion!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *