Dit doet een patchkast

Hij beschermt uw server tegen schade. Dat weet iedereen inmiddels wel. Vaak staat een serverkast, of patchkast, maar onder een bureau zonder dat er naar omgekeken wordt. Toch doet een goede Patchkast zoveel meer dan alleen dienen als omhulsel van uw server. Wat dacht u van het tegengaan van oververhitting? Het goed georganiseerd opbergen van uw bekabeling en netwerkverbindingen? En tegenwoordig zijn ze er in zoveel afmetingen en uitvoeringen, dat ze zelfs in ieder interieur prachtig kunnen worden weggewerkt of passen bij uw kantoorinrichting. Reden genoeg dus, om ons eens te verdiepen in de keuze aan patchkasten.

Zo ziet een patchkast eruit

Als u gevraagd wordt een patchkast uit te tekenen, is het waarschijnlijk een vierkante hogere kast die onder uw bureau past. Echter tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden. Denk aan mini patchkasten die u netjes op uw bureau kunt zetten of wandpatchkasten die u, zoals de naam al doet vermoeden, aan de wand bevestigt. Het is maar net wat past binnen uw interieur. Daarnaast zijn er voor het binnenwerk van de kasten diverse opties. Wilt u legborden, haken voor bekabeling of een extra stekkerdoos? Dat is mogelijk. Gaat u trouwens voor een glazen deur of heeft u liever de metalen variant met gaatjespatroon? Natuurlijk is bij een moderne patchkast gedacht aan goede ventilatie en koeling om uw server te beschermen tegen oververhitting. Samen met een mooi design, kunt u er in vervolg met plezier naar kijken.

Zo ziet een patchkast eruit

Eerste hulp bij patchkastkeuzes

Met al die mogelijkheden is het niet vreemd als u graag wat specialistische hulp inschakelt alvorens u een nieuwe patchkast koopt. Daarom belt, mailt of chat u eenvoudig met de specialist. Deze kent het aanbod op zijn duimpje en volgt de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de patchkasten op de voet. Zo weet u zeker dat u straks het exemplaar koopt dat het best bij uw wensen past. Kijk dus rustig rond in de online webshop en selecteer uw keuzes stapsgewijs. Bent u niet helemaal zeker? Dan is de beste tip om contact op te nemen met de expert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *