Drie voordelen van aluminium systemen in het interieur

Tijdens de coronapandemie zijn we allemaal thuis aan het klussen en herinrichten geslagen. Logisch, omdat we veel meer thuis waren, werd de aankleding van ons huis veel belangrijker en elk minpuntje viel ons op. De muur die wel een likje verf kon gebruiken, oude, afgebladderde kozijnen, binnendeuren die niet goed sluiten, noem maar op. Het vervangen van raam- en deursystemen is een enorme boost voor zowel je interieur als exterieur. Aluminium is daarvoor een ideaal materiaal. Waarom? In deze blog vertellen we je wat de grootste voordelen zijn van aluminium voor het interieur. Denk bijvoorbeeld aan aluminium binnendeuren en kozijnen.

Er is weinig onderhoud nodig

Vanwege deze voordelen zijn er een aantal bedrijven die ervoor hebben gekozen om aluminium kozijnen te maken, bijvoorbeeld https://aluprof.eu/nl. Met hun specialisatie in aluminium systemen, hebben ze al talloze huishoudens geholpen hun leven eenvoudiger te maken. Het eerste voordeel van aluminium als primair materiaal voor jouw interieur, is dat er weinig onderhoud nodig is en het zeer lang meegaat. Het feit dat aluminium moeilijk schade oploopt door de jaren heen maakt aluminium kozijnen ideaal als frame voor een raam.

Aluminium roest bijvoorbeeld nooit, in tegenstelling tot ijzer, waardoor je dit zorgenkindje gerust weg kunt strepen. Daarnaast is aluminium vanzelfsprekend ook geen soort hout, wat betekent dat langzaam wegrotten, vervormen of splijten ook niet aan de orde is. Het hoeft dan ook niet steeds opnieuw geschilderd of gebeitst te worden. Onderhoud bestaat slecht uit het reinigen met een vochtige doek. Door een speciale constructie zijn aluminium kozijnen bovendien enorm isolerend. Dat verhoogt je woongenot en je vermijdt er hoge kosten voor jouw gasrekening mee. Vooral tijdens zo’n typisch koude winter in West Europa.

Het weegt niet veel

Het tweede voordeel van aluminium is dat dit materiaal erom bekend staat niet veel te wegen. Vliegtuigen bestaan immers uit aluminium om het opstijgen mogelijk te maken! Het lichte gewicht van aluminium is handig bij interieur als aluminium deuren. Je wilt immers probleemloos een deur kunnen openen of dicht doen. Met een aluminium deur in zwart heb je tevens de perfecte combinatie tussen praktisch comfort en een fraaie stijl. Mensen zijn altijd verrast wanneer ze voelen hoe licht aluminium eigenlijk wel is!

Het is ijzersterk materiaal

Het laatste voordeel van aluminium binnendeuren, alu ramen of een aluminium voordeur, is dat het materiaal bekend staat om haar stevigheid. Wellicht verwacht je dit niet, mede doordat we eerder bespraken dat aluminium uitermate licht is. Door deze unieke combinatie; licht in gewicht en enorme stevigheid, is het een perfecte keuze voor je raam- en deursystemen.

De reden dat lichte materialen meestal niet worden gebruiken voor ramen en deuren, is het feit dat het kwetsbaarder is. Het gaat sneller kapot en is een gemakkelijk klus voor de doorsnee inbreker. Met aluminium heb je dat probleem niet, integendeel. Jij kunt dus volop leven in een huis met aluminium ramen en deuren die tegen een stootje kunnen. Kortom, een huis dat veiligheid en comfort biedt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *