Dubbel glas installeren

Het plaatsen van dubbel glas is een behoorlijk lastige klus. Glas blijft tientallen jaren goed zitten, mits het uiteraard goed is geplaatst. Het is belangrijk dat het glas goed wordt opgemeten om te voorkomen dat er kleine kieren aan de zijkant te vinden zijn. Daardoor kan het raam beschadigd raken en kan het isolerend vermogen teniet worden gedaan. Veel klussers laten het zetten van glas dan ook graag over aan een ervaren glaszetter.

De keuze is echt reuze

Vroeger had je louter enkel glas. Er viel dus weinig te kiezen. Tegenwoordig is er nog steeds enkel glas, maar daarnaast zijn er nog tal van verschillende dikten verkrijgbaar. Zo is er het standaard dubbel glas, is er HR glas, HR+ glas, HR++ glas en zelfs HR+++ glas. Hoe meer plusjes het HR glas heeft, hoe beter het isolerend vermogen is. Dat betekent echter niet dat HR+++ glas altijd de beste keuze is; het is namelijk direct ook de duurste keuze. Het plaatsen van glas brengt dus een afweging met zich mee. In de meeste woningen wordt gekozen voor HR++ glas, waarmee de besparing op energiekosten fors te noemen is en de kosten voor plaatsing niet al te hoog worden. Er kunnen echter redenen zijn om toch voor een nog betere isolatie te kiezen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u langs een drukke weg woont of anderszins meer isolatie wenst. Let hierbij wel op dat het weinig zin heeft om vanwege geluidsoverlast voor HR+++ glas te kiezen, terwijl de muren nauwelijks geïsoleerd zijn. Een glaszetter kan u adviseren omtrent de juiste glaskeuze.

Wat doet een glaszetter voor me?

Een glaszetter kan uiteraard het glas opmeten en het glas plaatsen, maar een glaszetter doet vaak meer dan dat. De glaszetter zal ook de bestaande glaslatten verwijderen, een nieuwe kitverbinding aanbrengen, enzovoorts. Zo bent u geheel klaar en voorzien van een nieuwe ruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *