Een geschikte airco zoeken voor thuis

In dit artikel leggen koelspecialisten van aircorevolutie.nl enkele belangrijke aspecten uit van luchtzuivering voor thuis en voor zakelijk gebruikt. Wij leveren airco’s voor in de woonomgeving en voor kantoor, geschikt voor het intensieve gebruik. Er zijn echter wel grote verschillend tussen de verschillende warmtesystemen.

Thuisgebruik

De nieuwe generatie mobiele airco’s voor thuisgebruik. De waterdamp onttrokken aan de omgeving wordt nu hergebruikt als koelwater. Dit zorgt voor een optimale werking van de airco en voor minder energieverbruik. De airco’s zijn er in verschillende capaciteiten, voor ruimtes van 65m³ tot 145 m³. Voor slaapkamer koeling heb je natuurlijk een andere systeem nodig dan voor een woonkamer of garage. Bereken daarom goed vooraf de minimale warmtecapaciteit.

Professioneel gebruik

Deze mobiele airconditioners van Dryfast zijn speciaal ontwikkeld voor de verhuurmarkt en gaan vele jaren mee onder de zwaarste omstandigheden. De apparatuur is zeer robuust uitgevoerd en flexibel inzetbaar. Er zijn 2 modellen in deze serie: de watergekoelde airco model PT 4500 W en de luchtgekoelde airco PT 4500 A. De watergekoelde mobiele airconditioner model PT 4500 W is in principe een “monoblok” unit, waarbij de condensor gekoeld wordt met water. Het warme water wordt door de standaard meegeleverde slangen set van 5 meter gepompt naar de meegeleverde externe warmtewisselaar. De slangenset is eenvoudig d.m.v. snelkoppelingen aan te sluiten op de binnen- en de buitenunit. Extra slangensets van 5 meter zijn los verkrijgbaar. Er mag maximaal 25 meter op de airconditioner aangesloten worden. Standaard zijn deze airco units voorzien van een condenswaterpomp, waarbij het water d.m.v. de slangenset naar buiten afgevoerd wordt.

Monoblok

De luchtgekoelde mobiele airconditioner model PT 4500A is ook een z.g.n. “monoblok” unit, waarbij de warmte d.m.v. 2 slangen Ø 125 mm wordt afgevoerd (Inzet als monoblok unit met warmteafvoer naar buiten via 2 slangen). Ook zijn deze airconditioners te gebruiken als “spot coolers” (Inzet als spotcooler om met koude lucht b.v. servers of machines te koelen), hiervoor is optioneel een uitblaasplenum leverbaar waarop twee slangen Ø 150 mm aangesloten kunnen worden. De koele lucht kan zo naar de plaats gebracht worden waar het nodig is.

Een goed klimaatsysteem kiezen

Door vooraf goed te vergelijken en inzichtelijk te maken welk koelvermogen je nodig hebt kun je flink besparen op onder andere stroomverbruik en onderhoud. Een erkende STEK adviseur kan je daarbij helpen. Er zijn ook veel websites waar je de diverse soorten systemen goed met elkaar kunt vergelijken.

1 thought on “Een geschikte airco zoeken voor thuis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *