Een goede gehoorbescherming is van cruciaal belang!

In eerste instantie lijkt het vinden van de juiste gehoorbescherming best een eenvoudige opdracht te zijn. Er zijn op de markt namelijk tal van verschillende mogelijkheden terug te vinden om een keuze uit te maken. De algemene eis welke is verbonden aan gehoorbescherming heeft eigenlijk betrekking tot het feit dat ze in staat moet zijn om het geluid te kunnen dempen tot onder de grens van 80 decibel. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk van belang dat de omgevingsgeluiden niet alleen worden weggefilterd. Zo moeten bijvoorbeeld alarmsignalen wel nog gewoon hoorbaar blijven. Wil jij ook graag (nieuwe) gehoorbescherming kopen, maar ben je er nog niet helemaal over uit welke nu precies de beste keuze is? Ontdek het dan snel middels de onderstaande informatie!

Keuze tussen maatwerk en universele gehoorbescherming

Wanneer je op zoek gaat naar een bepaalde vorm van gehoorbescherming is het in eerste instantie altijd een goed idee om jezelf de vraag te stellen voor welk type gehoorbescherming je nu precies gaat kiezen. Op dit vlak kan je een keuze maken uit twee opties, namelijk:

  1. Standaard, universele gehoorbescherming;
  2. Gehoorbescherming die op maat van je ooropening wordt gemaakt;

In het eerste geval kan je nog een keuze maken uit verschillende mogelijkheden die verder op deze pagina worden benoemd. In het tweede geval zal je moeten kijken in de richting van de zogenaamde otoplastieken. Het betreft hier een vorm van gehoorbescherming die er om bekend staat een uitstekende bescherming en levensduur te garanderen. Op deze manier kan je, je gehoor niet alleen optimaal, maar ook voor een lange periode beschermen.

Welke soorten universele gehoorbescherming bestaan er?

Het gebeurt in de praktijk nog steeds erg vaak dat er wordt geopteerd voor universele gehoorbescherming boven gehoorbescherming op maat. Daar zijn verschillende redenen voor aan te halen. In het merendeel van de gevallen is het echter zo dat het vooral de financiële overweging is welke van doorslaggevend belang is. Universele gehoorbescherming is namelijk in aankoop aanzienlijk voordeliger. Ben jij ook wel te vinden voor het gebruik van universele gehoorbescherming? In dat geval kan je een keuze maken uit de volgende mogelijkheden:

  1. Oorkappen;
  2. Universele gehoorbescherming met filter;
  3. Schuimdoppen;

Ondanks het feit dat er aan universele gehoorbescherming zeker enkele interessante voordelen zijn verbonden moet er ook stil worden gestaan bij de potentiële nadelen waarmee je kan worden geconfronteerd. Zo is de werking van dit type van gehoorbescherming nooit helemaal gegarandeerd, integendeel. De kans dat er geluid gaat lekken is immers altijd aanwezig.

Bescherm je gehoor met de juiste gehoorbescherming!

Veel mensen staan er niet bij stil, maar onze oren worden dagelijks blootgesteld aan heel wat schadelijke geluiden. Veel van deze geluiden zijn niet krachtig genoeg om meteen voor problemen te zorgen, maar anderen zijn dat wel. Eenmaal je gehoor is beschadigd is er bovendien geen weg meer terug. Dit betekent dat je hier mogelijks de rest van je leven mee zal worden geconfronteerd. Het spreekt voor zich dat je dit graag zal willen voorkomen. Geldt dat ook voor jou? In dat geval is het altijd de moeite waard om op zoek te gaan naar de best mogelijke gehoorbescherming voor jouw situatie en werkomstandigheden! Voor de juiste gehoorbescherming neem je contact op met Audinc | Gehoorbescherming.

1 thought on “Een goede gehoorbescherming is van cruciaal belang!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *