Een groter gevoel van veiligheid met sensorlampen

Sensorlampen kunnen je in meerdere opzichten een groter gevoel van veiligheid geven. Als je een sensorlamp aan het begin van je tuinpad installeert hoef je niet in het pikkedonker te proberen je deur te vinden. Dit voorkomt niet alleen ongelukken. Het zorgt er ook voor dat inbrekers jouw tuin liever overslaan. Een inbreker houdt doorgaans niet van licht, hij “werkt” liever in het donker. Hoe meer licht, hoe groter de kans om ontdekt te worden. Daarom is het plaatsen van een sensorlamp ook aan te raden in het kader van inbraakpreventie.

Sensorlampen op bouwterreinen
Terreinen waar gebouwd wordt, worden vaak voorzien van sensorlampen. Deze dienen enerzijds als preventie tegen diefstal. Op een bouwterrein is immers voor een dief van alles te vinden. Gereedschap, machines en niet te vergeten bouwmaterialen. Door sensorlampen op te hangen die meteen aangaan als een onbevoegde zich op het terrein begeeft zal deze dief zich een stuk minder op zijn gemak voelen. Als je daarnaast nog zorgt voor goede inbraakpreventie met een alarminstallatie is de kans dat er spullen van de bouwplaats worden gestolen gelijk een stuk kleiner. Steeds meer aannemers beveiligen daarom hun bouwterreinen met sensorlampen. Voor een compleet aanbod kun je bijvoorbeeld kijken bij de led sensorlampen vanLichtpartner.

Ook werken bij duisternis met sensorlampen
In de winter wordt het soms pas tegen negen uur ’s morgens licht. En aan het einde van de middag valt al vroeg de duisternis in. Wil je toch een hele dag kunnen werken op een bouwterrein, dan kunnen sensorlampen een uitkomst zijn. Deze reageren op beweging en gaan aan op momenten dat er te weinig daglicht is. Deze lampen kunnen dus prima dienst doen bij het werk totdat de zon opkomt. Ook als je aan het einde van de middag nog even door moet werken terwijl de duisternis al invalt kunnen deze sensorlampen ervoor zorgen dat je je werk veilig kunt doen bij voldoende licht.

Sensorlampen zijn te koop in diverse uitvoeringen
Een sensorlamp kun je kopen in verschillende uitvoeringen. Waar je voor kiest hangt af van het doel van de lamp. Is het alleen maar de bedoeling om een tuinpad te verlichten dan kun je volstaan met een lager wattage. Is de lamp bedoeld om voldoende licht te geven bij buitenwerkzaamheden dan moet deze natuurlijk krachtiger zijn. Sensorlampen zijn tegenwoordig allemaal voorzien van zuinige Ledverlichting. Deze lampen gaan zeer lang mee en verbruiken daarnaast weinig energie. Een LED lamp wordt nauwelijks warm, de reden waarom de ouderwetse gloeilamp veel meer stroom verbruikt dan een LED lamp die dezelfde hoeveelheid licht geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *