Een vloer van natuursteen

De meeste huishoudens in Nederland hebben wel een vloer van steen in hun huis, meestal is dit in de badkamer, keuken of gang. Een stenen vloer kan een natuurlijk gevoel geven aan het huis en ziet er, wanneer deze goed is uitgekozen, ook nog eens ontzettend goed uit. Het verzorgen van een stenen vloer is erg simpel er gaat namelijk niet iets vast in zitten, je hoeft hem daarom niet zo vaak te dweilen en kan je meestal al het losliggende stof en viezigheid al eenvoudig met de stofzuiger schoon maken. Een stenen vloer kan gemaakt worden uit allerlei verschillende steensoorten die wereldwijd overal te vinden zijn en kent dan ook verschillende voordelen.

De voordelen van een stenen vloer

Zoals al eerder vermeld is in dit blog kent een vloer van steen al het voordeel dat het verzorgen ervan erg eenvoudig is. Maar dat is niet het enige voordeel dat een stenen vloer kent. Een stenen vloer is meestal van nature koud, hierdoor kan het zo zijn dat de vloer in de zomer een lekkere verkoeling geeft. Ook zijn stenen vloeren zeer geschikt voor een kamer met vloerverwarming, dit komt onder andere door een goede aansluiting van de vloerverwarming voor de vloer maar ook door de geleiding in de steen. Een ander groot voordeel van een stenen vloer is dat hij ontzettend lang mee kan gaan, omdat het niet een fragiel materiaal is dat niet snel slijt of kapot gaat, gaat een stenen vloer meestal wel tientallen jaren mee voordat deze toe is aan vervanging of goed onderhoud. De bekendste natuurstenen die gebruikt worden in keukens, gangen of badkamers is graniet, deze stenen worden op dit moment voorval gewonnen in Noorwegen en Zweden maar ze zijn in elk land wel te vinden. Ditzelfde geld voor kalksteen en andere steensoorten.

Natuursteen uit Nederlandse grond

In Nederland komen in totaal 3 verschillende steensoorten voor die gebruikt worden voor vloeren. De soorten die hier onder vallen zijn Kalksteen, Mergel en zandsteen. Zandsteen wordt in het Twentse Losser gewonnen en Mergel wordt gewonnen in een mijn vlak bij Sibbe. Kalksteen, het witte gesteente, wordt gewonnen in de steengroeve die vlak bij Winterswijk ligt. Deze stenen uit ons eigen land hebben allemaal een unieke uitstraling en zullen ervoor zorgen dat uw huis een wat authentiekere en rustiger gevoel geeft, wat natuurlijk erg belangrijk is wanneer je thuis bent. Natuurlijk hoeven al deze steensoorten niet gebruikt te worden voor de vloeren in een huis, maar deze kunnen ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld wasbakken, keukenbladen, servies en gewoon voor de muren in een huis. Online bij NatuursteenTotaal.com kan je het beste aanbod vinden. Op deze pagina kan je keuze maken uit de best keramieken vloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *