Een waterontharder plaatsen, de mogelijkheden en voordelen

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig duurzaam ingericht, volgens de laatste technologieën. Zonnepanelen, een accu voor energie-opslag, goede isolatie en ook een waterontharder kan daarbij geplaatst worden. Een waterontharder is van invloed op de kwaliteit van het water in de leidingen. Niet alleen het drinkwater maar ook het leidingwater dat wordt gebruikt voor wasmachines en andere huishoudelijke apparaten.

Voordelen voor de woningeigenaren

Een waterontharder zorgt ervoor dat het huis kalkvrij wordt gemaakt. Dit heeft een aantal voordelen voor de eigenaren van de woning. Kalk heeft namelijk effect op de werking van apparaten die gebruikmaken van water uit het waterleidingnet. Zoals wasmachines en waterkokers bijvoorbeeld. Dat er kalk in de waterkoker ontstaat, is voor de meeste mensen geen verrassing. Wasmachines kunnen echter defect raken als er teveel kalk in komt. Het is niet alleen goed voor de kwaliteit van het drinkwater, maar ook voor de leidingen die de apparaten van water voorzien.

waterontharder

Het plaatsen van de waterontharder

Er zijn een aantal tips om te hanteren bij het plaatsen van de waterontharder, het is een apparaat met de omvang van een tafelmodel koelkast. Het is aanbevolen om het apparaat te plaatsen op een plek waar je er niet direct zicht op het maar waar het wel eenvoudig toegankelijk is. Zoals een meterkast of een bijkeuken bijvoorbeeld. Het is ook mogelijk om de waterontharder in een kruipruimte te plaatsen, zolang het bovengronds is.

Gemiddelde kosten waterontharders

Omdat er verschillende soorten waterontharders zijn, is een gemiddelde prijs niet eenvoudig aan te geven. Maar over het algemeen moet u rekening houden een investering van rond de € 1000 of meer. Het hangt ervan af wat voor type waterontharder je aanschaft en welk bedrijf je hiervoor inschakelt. Op de lange termijn kan een ontharder je echter ook geld besparen. Omdat de huishoudelijke apparaten zoals wasmachines een langere levensduur kennen, je bespaart dan op de vervangingskosten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *