Ga je verhuizen? Volg deze checklist op

Staat binnenkort de verhuizing bij jou op de planning? Spannend, leuk en ook een behoorlijk arbeidsintensief. Je moet behoorlijk veel dingen regelen, zoals het afsluiten van een nieuw energiecontract. Gelukkig kun je dit relatief makkelijk doen met behulp van een energievergelijker

 

Maar, er is nog meer waar je aan moet denken. Volg daarom voor een verhuizing onderstaande checklist op.

 

Geef je adreswijziging door

Het is sowieso van belang dat je tijdig jouw adreswijziging door geeft. Geef dit echt aan alle mogelijke instanties door die je kunt bedenken. Door dit op tijd te doen, geef je bedrijven/instanties de mogelijkheid om de verandering tijdig door te voeren. Wacht hier dus zeker niet te lang mee.

 

Kijk kritisch naar jouw abonnementen

Dit is ook een ideaal moment om eens naar jouw abonnementen te kijken. Lees je nog wel alle magazines en tijdschriften die je ontvangt? Of zijn deze abonnementen eigenlijk zonde van jouw geld? 

 

Breng de kinderen naar de opvang of opa/oma

Ook is het aan te raden om jouw kinderen op de dag van verhuizing even weg te brengen. Je kunt ze bijvoorbeeld naar de opvang brengen, maar je kunt ze mogelijk ook even bij opa en oma brengen. De dag van de verhuizing is altijd een stressvolle dag, dus dit is niet al te geschikt voor jonge kinderen.

 

Regel gas, water en licht

Voordat je gaat verhuizen, is het advies om ook gas, water en licht te regelen. Sluit nieuwe contracten af of zet de contracten over naar jouw nieuwe adres, mocht dit mogelijk zijn. Hier vind je overigens alle informatie over gas water licht kosten. 

 

Laat je huidige huis netjes achter

Ook is het advies om jouw huidige huis netjes achter te laten. Waarom? Omdat jij het zelf ook fijn zou vinden als je in een net huis aankomt. Breng daarom het afval nog even weg, breng het oud papier weg en haal het huis echt helemaal leeg. Nemen de nieuwe bewoners van jouw huis mogelijk meubelen over? Dan hoef je uiteraard met die meubelen niks te doen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *