Gebruik van de infrarood sauna

De infrarood sauna sessie is een heerlijke vorm van ontspanning. Daarnaast brengt het ook nog gezondheidsvoordelen met zich mee. In dit artikel wat handige tips bij het gebruik van de infrarood sauna.

Voordat je de cabine in loopt is het goed om genoeg te drinken. Dit omdat je door de sauna gaat zweten en daarmee veel vocht verliest. Stap ook zonder kleren de sauna in om de maximale werking te ervaren. Een shirt of andere kledingstukken zullen de werken tegenhouden.

Wanneer moet je de sauna aanzetten?

Vijf tot tien minuten voordat je de infrarood sauna in wilt gaan, moet je hem al aangezet hebben. Het heeft deze korte tijd nodig om op te warmen. Na die tien minuten stap je ongeveer in bij 35 a 40 graden celcius. De temperatuur zal tijdens de sessie stijgen tot ongeveer 65 graden celcius, maar dit zal per cabine verschillen.

Wanneer je cabine ingaat op een fijne temperatuur, leg dan je handdoekje op het houtwerk. Dit moet je doen i.v.m. de hygi├źne. Het dan per persoon verschillend hoe lang een ‘volledige’ sessies duurt. Sommige mensen stoppen bij 20 minuten en andere bij drie kwartier. Mocht de temperatuur van de sauna op een gegeven moment in de sessie te warm worden, dan stapt u uit de sauna of past u de temperatuur aan. Het aanpassen van de temperatuur kan lang niet in alle infrarood sauna’s, dus zou je van te voren even moeten uitzoeken. Mocht u er zitten voor therapeutische werkingen, dan is de maximale temperatuur vaak aangeraden, maar dit zal u bij de fysio moeten natrekken.

Het overigens mogelijk om dagelijks te genieten van de infrarood sauna, mits je gewoon genoeg water drinkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *