Het belang van goede sloten in uw woning

 

Doordat inbrekers door de jaren heen steeds gewelddadiger te werk zijn gegaan, zijn goede sloten op de ramen en deuren in huis onmisbaar geworden. Met goede sloten maakt u de kans op een inbraak in uw woning aanzienlijk kleiner. Al zal het nooit helemaal mogelijk zijn om een inbraak uit te sluiten. Daarbij zijn goede sloten alleen niet voldoende, zo vertelde een gespecialiseerde slotendienst uit Tiel ons. Volgens deze slotenmakers is het raadzaam om de sloten te combineren met een alarmsysteem. De sloten proberen de inbrekers namelijk weliswaar buiten te houden, maar bieden geen weerstand meer als de inbrekers al in huis zijn. Een alarmsysteem kan u op zo’n moment alsnog bescherming bieden.

Sloten met het SKG-certificaat

Goede sloten voor uw ramen en deuren in huis zijn voorzien van een SKG-certificaat. Dit betekent dat de sloten getest en veilig bevonden zijn door een onafhankelijke organisatie. De organisatie controleert de sloten op hun weerstand tegen de meest voorkomende vormen van inbraak. Denk bijvoorbeeld aan kerntrekken, waarbij men met een klauwhamer en een spijker de cilinder uit het slot probeert te trekken.

Woningdeuren kunnen beveiligd worden met cilindersloten. Voor uw ramen is het raadzaam om voor bijzetsloten te kiezen. Dit type sloten wordt aangeboden als opleg- en insteeksloten.

Een alarmsysteem op maat samenstellen

Zoals reeds beschreven verkleinen sloten de kans op een succesvolle inbraak. Des te meer weerstand de sloten bieden, des te groter is de kans dat de inbrekers worden opgemerkt voordat ze bij u binnen zijn. Mochten de inbrekers toch binnen weten te komen, dan kan een alarmsysteem u beschermen. Het alarm zal inbrekers afschrikken, omdat uw buren mogelijk een kijkje komen nemen als zij het alarmsignaal horen. Dit maakt dat inbrekers mogelijk worden betrapt! Een alarmsysteem kunt u met de hulp van een slotenmaker bij u in de buurt op maat samenstellen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *