Het rendement van goede zonnepanelen is hoger dan ooit

Kies je voor een professionele aanbieder en installateur van echte kwaliteitszonnepanelen, dan kun je het beste kiezen voor zonnepanelen met een hoog rendement. Het te behalen rendement van je zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is het belangrijk wel type zonnepaneel je kiest. De twee soorten zonnepanelen die het meeste rendement opleveren, zijn monokristallijn zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen. Naast deze twee soorten zijn er ook nog Polykristallijn zonnepanelen en amorfe zonnepanelen. Die zijn in de aanschaf voordeliger, maar leveren wel minder rendement op dan de twee eerstgenoemde soorten zonnepanelen.

Goede zonnepanelen


Een tweede belangrijke factor die de energieopbrengst van je panelen bepaalt, is de hellingsgraad van de panelen. Natuurlijk installeer je de panelen aan de zijde van het dak die het meeste zonlicht opvangt. Maar daarnaast moeten de panelen in de juiste hoek staan. De beste hellingshoek voor zonnepanelen ligt rond de 35 graden.
Ten slotte bepaalt de vervuiling van de zonnepanelen voor een belangrijk deel het rendement. Panelen die vies zijn, leveren qua energiewinst een stuk minder op dan panelen die goed schoon zijn en blijven.

1 thought on “Het rendement van goede zonnepanelen is hoger dan ooit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *