Hierop moet je letten bij de aankoop van spoorrails

In Nederlands worden spoorrails vooral gebruikt om personen te vervoeren, maar ze zijn ook een hele handige en efficiënte manier om bijvoorbeeld grote machines of containers van A naar B te brengen. Vooral op bijvoorbeeld havens of industrieën worden ze vaak gebruikt. Maar bij de aankoop van rails komt nogal wat kijken, dus koop je ze niet zomaar. In deze blog lees je waar je allemaal rekening mee moet houden als je van plan bent rails aan te schaffen. 

Hou rekening met de verschillende soorten rails

De ene rail is de andere niet, want er zijn namelijk verschillende typen rails. Ze verschillen van elkaar in termen van gewicht, soort staal, vorm en breedte. De rails in het Nederlandse, Belgische en Duitse spoornetwerk zijn grotendeels van het type UIC60 spoorrail. Als je dus wil dat je rails aansluiten op het huidige netwerk, zal je rails van dit type aan moeten schaffen. Als je echter alleen een klein, eigen railnetwerk maakt, hoef je hier natuurlijk geen rekening mee te houden. 

Rails monteren

Omdat elke omgeving anders is, moeten spoorrails natuurlijk op maat gemaakt worden. De individuele rails moeten aan elkaar gelast worden om er één geheel van te maken en ze juist te laten passen. Als je een bocht in je rails wil, moeten deze ter plekke in de juiste vorm gebogen worden. 

Schakel de hulp van een expert in

Om ervoor te zorgen dat je spoorrails van goede kwaliteit zijn en professioneel gemonteerd worden, schakel je een expert in de (de)montage van spoorrails in. Iemand die verstand heeft van de wetgeving rondom spoorrails en daarom het juiste advies kan geven. Bonuspunten als dit bedrijf oude spoorrails en ander oud metaal recylet. Dan weet je zeker dat je met een verantwoord bedrijf in zee gaat!

1 thought on “Hierop moet je letten bij de aankoop van spoorrails”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *