Hoe belangrijk is werkkleding nu écht in de bouw?

Bij de meeste bedrijven krijg je nadat je aangenomen bent direct werkkleding mee naar huis. Zeker in de bouw. Dit is dé sector waar de juiste werkkleding van essentieel belang is. Ook wanneer je als zzp’er werkzaam bent in de bouw is het belangrijk om de juiste werkkleding te dragen. Niet om er stijlvol uit te zien, maar simpelweg om de veiligheid te waarborgen.

Toch zijn er ook nog altijd mensen die het niet eens zijn met de zware werkkleding die ze iedere dag moeten dragen. Want hoe belangrijk is werkkleding nu écht in de bouw? En waarom zou je als zzp’er investeren in werkkleding voor de bouw? Op die vragen geven we graag antwoord.

Verhoogde veiligheid

Wist je dat er in de bouw verreweg de meeste bedrijfsongevallen gebeuren? Dat is ook niet zo gek, want dit is ook de sector waar vaak de gevaarlijkste materialen en gereedschappen worden gebruikt. Dan kan er soms nog wel eens wat fout gaan. Gelukkig kan goede kleding en beschermende accessoires zeker helpen om de schade na een ongeval te beperken. Het is daarom niet voor niets dat kleding in de bouw aan bepaalde richtlijnen moet voldoen. Door te kiezen voor kwalitatieve werkkleding, geniet je van meer veiligheid op de bouw.

werkkleding voor de bouw

Bovendien is het voor sommige mensen die werkzaam zijn in de bouw ook belangrijk om beter zichtbaar te zijn. Bijvoorbeeld omdat ze regelmatig klussen in het donker uitvoeren en hierdoor niet opgemerkt kunnen worden door omstanders. Voor deze mensen is er speciaal high visibility bouwkleding in het leven geroepen. Deze bouwkleding is uitgerust met reflectoren, waardoor men beter zichtbaar is in het donker of bij felle regen.

 

Bescherming tegen de zon

In de bouw ben je vaak voor langere tijd in de buitenlucht aan het werk. Hierdoor word je dus ook blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Van enorme regen, wind en mist tot felle zon. Vooral tijdens de zomermaanden is het vaak afzien in warme bouwkleding. Zeker wanneer het buiten naar tropische temperaturen stijgt. Het is niet alleen ontzettend warm, maar je loopt ook nog het gevaar om verbrand te raken. Daarom is er ook speciale bouwkleding verkrijgbaar die extra Uv-stralen weert en gedurende de zomer lekker koel blijft. Investeer daarom gerust in zowel een zomer- als een winteroutfit in de bouw, want dit zal je met al dat buiten werken echt nodig hebben. Hoe meer bescherming, hoe veiliger de werkomgeving wordt.

Representatief

Wie werkzaam is bij een groot bedrijf, moet er ook altijd zo representatief mogelijk bij lopen. Hierdoor is het voor bedrijven belangrijk om te investeren in kwalitatieve en mooie werkkleding. Deze zorgen er niet alleen voor dat al het personeel er netjes uitziet, maar ook dat ze opvallen als werknemers. Hierdoor kunnen ze een goed klankbord zijn voor omstanders en degene die de klus heeft opgedragen. Zorg ervoor dat de kleding regelmatig wordt gewassen en vervang deze wanneer ze vervaagd raken of wellicht zelfs stuk gaan. Zo zorg je voor een representatieve look bij al het personeel, wat weer indirect een positief effect heeft op het bedrijf.

1 thought on “Hoe belangrijk is werkkleding nu écht in de bouw?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *