Hoe belangrijk zijn schaftwagens op de bouwplaats?

Een schaftwagen op de bouwplaats is van enorm groot belang. Schilders, bouwlieden of andere vakmensen beschikken niet over een eenvoudige baan. Ze hebben een enorm uitdagende en fysieke werkomgeving. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat er over effici├źntie en veiligheid wordt nagedacht, maar ook teamwork is een belangrijk onderwerp van discussie. Het is dan ook niet gek dat zelfs de beste werklieden regelmatig even aan pauze toe zijn. Maar waar vind je een veilige plek om even een boterhammetje te verorberen en tot rust te komen? Op de bouwplaats is dat vaak lastig te vinden. Schaftwagens bieden deze mogelijkheid! Schaftwagens spelen daardoor een zeer belangrijke rol op de bouwplaats. Maar hoe belangrijk zijn schaftwagens nou echt?

Extra comfort voor hogere productiviteit

Bouwlieden weten maar al te goed hoe zwaar het werk op de bouwplaats kan zijn. Na een lange dag werken ben je echt even toe aan rust. Ook tijdens de werkdag zelf is het belangrijk dat er rust gepakt kan worden. Pauzes zijn van essentieel belang om even op te laden en het lichaam te voeden voor de resterende werkdag. Op de bouwplaats zien we echter nog al te vaak dat mensen met moeite een plekje vinden om een boterham met kaas naar binnen te werken en vervolgens weer door gaan met werken. Dit is echter geen pauze, geen moment van comfort en ontspanning. Een schaftwagen brengt hier verandering in.

Bij het ontwerp van schaftwagens wordt er rekening gehouden met het comfort van de werklieden. Zij moeten over een plekje beschikken om even tot rust te komen, te genieten van een ontspanmomentje. Even op je gemakje een kop koffie drinken en heerlijk lunchen en je kunt er voorlopig weer tegenaan. Pauzes verhogen de productiviteit van werknemers. Daar profiteer je als werkgever ook van.

Mogelijkheden

Schaftwagens zijn in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Je kunt de wagen dan ook geheel naar eigen wens samenstellen. In alle schaftwagens vind je een simpele ruimte met tafels en stoelen, maar je kunt de ruimte ook upgraden. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte voor sanitaire voorzieningen, een berging voor bouwmaterialen, een vergaderruimte of zelfs een kleine koelkast met keukenblad! Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is mogelijk. Bedenk dus goed waar het precies aan schort op de bouwplaats en wat jullie goed kunnen gebruiken. Zo kies jij de perfecte schaftwagen voor ieder bouwproject.

Snel of langzaam verkeer

Als je een schaftwagen wilt aanschaffen is het belangrijk dat je eerst over de maximum snelheid waarmee je wilt rijden gaat nadenken. Schaftwagens kennen immers uitvoeringen voor langzaam of snel verkeer. De kwaliteit wordt er niet meer of minder van, maar de snelheid is wel degelijk aangepast.

Een schaftwagen voor snel verkeer is wellicht de meest praktische keuze. Deze beschikt over een eigen kenteken en mag gewoon over de openbare- of snelweg vervoerd worden. Hou er echter wel rekening mee dat je tijdens het vervoeren van deze wagen niet harder dan 80 km/h mag rijden. Speelt prijs een belangrijke rol? Dan is een schaftwagen voor langzaam verkeer een interessante keuze. Het nadeel van deze schaftwagen is dat deze enkel door een voertuig met snelheidsbeperking mag worden vervoerd. Op de bouwplaats zelf mag de autokoppeling worden gebruikt, maar voor langere afstanden moet je bijvoorbeeld gebruik maken van een tractor.

Voor beide types is het noodzakelijk dat ze op de juiste manier vervoerd worden. Lees de huidige wetgeving dan ook goed door voordat je een schaftwagen aanschaft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *