Hoe sluit je een designradiator aan?

Een mooie designradiator mag natuurlijk niet ontbreken in de badkamer. Iedereen weet hoe onprettig het is om je na een warm bad of warme douche in een koude badkamer te moeten afdrogen. In dit artikel leggen we uit hoe je een designradiator aansluit.

Tip: let bij de aanschaf van een designradiator altijd op het vermogen. Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen je nodig hebt. Gebruik deze tool van Maxaro om het radiator vermogen te berekenen. Zo installeer je gegarandeerd de juiste radiator.

Stap 1

Het is belangrijk om je cv-installatie uit te zetten. Daarna bepaal je waar de beugels moeten komen en dat teken je af. Gebruik een waterpas zodat je zeker weet dat de radiator recht komt te hangen. Je wilt er natuurlijk niet na al het harde werk achterkomen dat de radiator scheef hangt. Dan kan de designradiator nog zo mooi zijn, het zal er niet uit zien.

Stap 2

Je bevestigt een radiatorkraan aan de bovenste zijbeugel middels een moer en een knelring. Aan de onderkant bevestig je een ontluchter. De ontluchter dien je diagonaal te plaatsen ten opzichte van de aanvoerkraan. Deze zorgt ervoor dat het water door de gehele radiator stroomt.

Stap 3

Je zet de designradiator vast tegen de muur middels een drukmoer en een klemring. In stap 1 heb je aangegeven waar de radiator komt te hangen. Boor hier gaten en plaats de pluggen. Schroef de ophangbeugel vast. De meeste mensen boren het liefst in een voeg, want dat ziet er mooier uit. Het is echter aan te raden om te boren in een tegel. Een tegel geeft namelijk meer houvast dan een voeg. Bang om uit te glijden met de boor? Plaats dan een stukje tape op de plek waar je boort. Dit voorkomt het wegglijden van de boor.

designradiator

Stap 4

Als het goed is hangt de designradiator nu netjes recht. Nu is het tijd om de leidingen aan te sluiten. Gebruik henneptouw en een fitterskit om de radiator te koppelen aan de leidingen. Dit zorgt ervoor dat de designradiator niet gaat lekken. Draai daarna alles goed vast.

Stap 5

Als de radiator goed is aangesloten op de leidingen, is het tijd om de cv-installatie weer aan te zetten. Vul de cv-ketel aan als dat nodig is.

Met dit stappenplan kan je snel en eenvoudig je nieuwe designradiator aansluiten. Zo maak je de badkamer compleet naar wens en maak je de ruimte heerlijk comfortabel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *