Hoe werkt een stoomcabine?

Ga jij graag naar de sauna en wil je thuis ook over een echt wellness gevoel beschikken zodat je niet meer perse de deur uit hoeft? Denk er dan eens over na of het niet de moeite waard is om een stoomcabine in je badkamer te plaatsen. Met behulp van zo’n cabine creëer je een eigen wellnessruimte in huis en ervaar je iedere keer weer een ontspannen geluksmoment. De stoom die in een stoomcabine wordt geproduceerd zorgt ervoor dat je optimaal kunt ontspannen. Dit natuurlijk in combinatie met de eventuele aroma’s en lichttherapieën. Wanneer je namelijk op zoek gaat naar zo’n cabine zal je zien dat er verschillende opties mogelijk zijn. 

Het wellness gevoel in je badkamer

Door een stoomcabine aan te schaffen haal je het echte wellness gevoel naar je badkamer. Tevens heeft het aanschaffen van zo’n cabine ook een aantal andere voordelen. Stoom heeft een positief effect op je lichaam. Met behulp van stoom kun je de spanning in je spieren verlichten. Heerlijk na een lange werkdag of na het sporten. De warmte die van de stoom afkomt zorgt namelijk voor een betere doorbloeding van je spieren. Ook vanwege medische redenen kan een stoomcabine je een uitkomst bieden. Bijvoorbeeld bij pijn in je botten of gewrichten. Tevens heeft de stoom ook een positieve invloed op je huid. De hete stoom zorgt ervoor dat je huid volledig gereinigd wordt. Beter nog dan bij een gewone douchecabine. 

Een stoomcabine vermindert de kans op een griepje

Door de hete stoom van deze cabine worden je neusholtes geopend. Eventueel vastzittend neusslijm wordt losgeweekt. Door gebruik te maken van aroma’s zoals een muntaroma, zullen de neusholtes nog verder geopend worden. Ben je gevoelig voor griep of heb je snel last van een verkoudheid? Dan is het aanschaffen van een stoomcabine zeker de moeite waard. Mocht je onverhoopt toch last krijgen van een griepje? Dan verdwijnen de klachten door de stoom sneller. 

Altijd de mogelijkheid om op te warmen 

Helaas is het in Nederland niet altijd even lekker weer. Zeker in het najaar kan het voorkomen dat je tijdens een wandeling in het bos kletsnat regent. En wat is er dan lekker dan bij thuiskomst opwarmen in je eigen stoomcabine? Het voordeel van zo’n cabine is dat de warmte binnen de cabine blijft. Je hebt namelijk geen grote openingen of kieren wanneer je in een afgesloten cabine staat te douchen. Door een stoomcabine aan te schaffen kun je niet alleen opwarmen en helemaal tot rust komen, zo’n cabine is ook nog eens goed voor je gewrichten, spieren en huid. 

 

Overweeg je om een stoomcabine aan te schaffen? Kijk dan goed naar de verschillende mogelijkheden. Je hebt namelijk niet alleen eenpersoons cabines, maar ook tweepersoons cabine. Daarnaast zijn er ook cabines met een geïntegreerd zitje en zijn er cabines die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Wil jij de industriële uitstraling in je badkamer behouden? Dan is het ook mogelijk om voor een grijze wellness cabine te kiezen. Ga eerst op onderzoek uit voordat je overhaast een wellnesscabine aanschaft. Kijk voor meer inspiratie op https://douchezaak.nl/.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *