Hoeveel dubbel glas bespaart

Tegenwoordig is dubbel glas niet meer weg te denken in nieuwe woningen. Helaas is bij veel oudere huizen geen rekening gehouden met dubbel glas en beschikken deze veelal nog over enkel glas. Hoewel er in veel oudere huizen vanwege de bouw geen dubbel glas in geplaatst kan worden, zijn er ook veel oudere huizen waar dubbel glas wel geplaatst kan worden. Maar waarom zou je overstappen op dubbel glas? Hoeveel bespaar je daadwerkelijk met dubbel glas? In dit artikel wordt uitgelegd hoeveel dubbel kan besparen en wat de voordelen van dubbel glas zijn. 

Voordelen dubbel glas

Dubbel glas brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst natuurlijk voor besparing op de energierekening; dubbel glas houdt de warmte een stuk beter binnenshuis waardoor je een stuk minder hoeft te stoken. Ook komt er veel minder snel kou van buiten het huis binnen, waardoor je huis een vaste temperatuur aanhoudt. Daarnaast nog een voordeel: door dubbel glas heb je een stuk minder last van tocht in vergelijking met enkel glas. Met enkel glas heb je juist weer een stuk meer last van wisselende temperaturen in huis. In de zomer kan het ontzettend warm in je huis worden, omdat de warmte via de ramen naar binnen komt. In de winter daarentegen is het andersom; de kou komt een stuk sneller binnen, waardoor je stookkosten flink omhoog gaan. Ook tocht enkel glas een stuk meer. Naast besparing zorgt dubbel glas dus ook voor een veel aangenamere, vaste temperatuur in je huis. 

Hoeveel bespaart dubbel glas

Dubbel glas bespaart flink op de energiekosten. In vergelijking met enkel glas bespaart een gemiddeld eengezinswoning 600 m3 gas per jaar. Met de wisselende, hoge energieprijzen die vandaag de dag gelden is dat een hele hoop geld dat je kan besparen met dubbel glas. Onder normale omstandigheden verdien je het verschil tussen dubbel en enkel glas al binnen 2,5 jaar terug, maar in deze tijden zou dat nog een stuk sneller kunnen. Kortom; direct overstappen op dubbel glas wanneer dit mogelijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *