Industriële look met een gietvloer in huis

Wij wensen onze woningen alsmaar ruimer. Het is dan ook een gelukkig toeval dat heel wat pakhuizen, fabrieken en ateliers vrij komen en omgevormd worden tot woning. De kamers in dergelijke panden zijn enorm groot. En we willen dit gevoel van ruimte zeker behouden. Je gaat niet zomaar een groot pand in kleine kamers verdelen. Neen: je wilt dat je woning eindeloos groot lijkt. Een van de elementen waarmee je dit gevoel nog kunt versterken is een gietvloer.

Naadloos: één groot oppervlak van muur tot muur

Een gietvloer heeft een strakke look. Dit komt doordat de vloer in één beweging wordt gegoten tussen de verschillende muren. Het resultaat is één groot vlak zonder storende naden. In een industrieel pand lopen de verschillende ruimtes over in elkaar: woonkamer, open keuken, slaapkamer, badkamer of keuken. De vloeren lopen eveneens door tussen de verschillende kamers. Daardoor krijg je nog meer de indruk dat je woning één groot geheel is.

Een stoere look

Een gietvloer is vooral rechttoe rechtaan: ‘what you see is what you get’. Hij is gewoon ideaal voor jouw industriële woning. De stoere look past uitstekend bij kale baksteen, ruw houten meubelen, leren zetels en metalen raamkozijnen. Wil je toch je vloer aankleden? Kies dan voor een doorleefd vloerkleed.

Een gietvloer voor elke kamer

Gietvloeren bestaan in vele uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor heel wat kleuren, materialen en afwerking. Je kiest voor mat of glanzend. Eventueel kun je vragen om je vloer antislip te behandelen. En er bestaat de mogelijkheid om je vloer vuil- en vochtwerend te maken. Met andere woorden: een gietvloer is geschikt voor elke kamer. In tegenstelling tot keramische tegels voelt een gietvloer warm aan. Dit maakt hem uiterst geschikt voor kamers zoals badkamer, speelkamer voor de kinderen of slaapkamer. Hij is makkelijk in onderhoud, wat de vloer dan weer ideaal maakt voor bijvoorbeeld de keuken of de woonkamer.

Advies is belangrijk!

Als je kiest voor een gietvloer, laat je dan goed adviseren door een specialist. Er zijn heel wat elementen die meespelen bij je keuze: de ondergrond van de vloer, de grootte, het materiaal, de opbouw van de verschillende lagen en de afwerking bijvoorbeeld. Een goeie specialist gaat nog een stuk verder en geeft je kleurenadvies. Want ook dat is belangrijk niet? Een gietvloer gaat heel lang mee. Maak daarom van bij het begin een goede keuze!

1 thought on “Industriële look met een gietvloer in huis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *