Infrarood panelen om geld te besparen op de energiekosten

Met de stijgende energieprijzen zijn we natuurlijk allemaal massaal op zoek naar een alternatief om ons huis te kunnen verwarmen. Nu valt het in de zomermaanden natuurlijk allemaal nog wel mee, maar in de winter is het natuurlijk geen optie om de verwarming niet aan te doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei andere manieren waarmee jij je huis niet alleen vele malen voordeliger, maar ook nog eens milieuvriendelijker kunt opwarmen. Eén van deze manieren is door gebruik te maken van infrarood panelen. Wil jij weten hoe dit werkt en of het iets voor jou is? Lees dan snel verder!

 

Wat zijn infrarood panelen?

 

Voordat we verdergaan met hoe infrarood panelen ervoor kunnen zorgen dat jij kunt besparen op je energiekosten, is het goed eerst te weten wat het exact is. Het zijn panelen die warmte afgeven door middel van een infrarood straling. Wel is het goed te weten dat deze panelen niet de hele ruimte kunnen verwarmen, maar de straling beperkt tot zo’n 2,5 a 3 meter vanaf het paneel. Uiteraard is het geen probleem om een hele ruimte kunnen verwarmen, alleen heb je dan wat meer panelen nodig.

 

Voordeliger dan verwarming

 

Het grote voordeel wat infraroodpanelen hebben ten opzichte van de verwarming zoals we deze kennen, is dat ze werken op stroom. Stroom is natuurlijk vele malen voordeliger dan gas, waardoor je een stuk goedkoper je huis kunt verwarmen. Daarbij komt ook nog eens, dat wanneer je beschikt over zonnepanelen op je dak, je je eigen stroom kunt opwekken, waardoor je een gesloten systeem creëert en je dus praktisch geen kosten hebt voor het verwarmen van je huis.

 

Waar koop je ik infrarood panelen

 

In principe kun je infrarood panelen eenvoudig zowel online als in een winkel bestellen. Het voordeel aan infrarood panelen van Infraroodverwarmingstore.nl, is dat ze verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten. Zo geven ze niet alleen warmte af, maar is het ook nog een ware blikvanger in je interieur. Zo zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ook met bijvoorbeeld een speciale opdruk. Je kunt er zelfs voor kiezen om een infrarood paneel in de vorm van een schilderij te laten plaatsen, zodat het net lijkt alsof er alleen een schilderij aan de muur hangt. Daarnaast zijn deze panelen niet alleen geschikt voor binnen, maar natuurlijk ook perfect voor buiten. Vooral onder een overkapping, wanneer het ‘s avonds afkoelt. Kortom, een absolute aanrader dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *