Is elektrische vloerverwarming veilig?

Elektrische vloerverwarming is bijzonder populair voor  kleine ruimtes, zoals badkamers. Het spreekt vanzelf dat de vloerverwarming warmte produceert en uitstoot. De verwarmde vloer verhoogt het comfortniveau, in het bijzonder tijdens de koudere maanden van het jaar. Badkamers hebben in de meeste gevallen tegels die snel koud worden als de winter er aankomt of gewoon en koud voelen.

Het is begrijpelijk dat een van de vragen die mensen hebben over elektrische vloerverwarming in een badkamer, of het systeem veilig is. Hiermee rekening houdend met het feit dat water en elektriciteit een gevaarlijke combinatie vormen.

Het simpele antwoord is ja, elektrische vloerverwarming in een badkamer is een zeer veilige vorm van verwarming.

Als het gaat om het ontwerp van de elektrische verwarmingskabel, worden de draden omringd door een schede, die eeneventueel lek wegleidt van de vloerafwerking en dus de gebruiker. De verwarmingskabels zijn goedgekeurd en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Bovendien is het zeer snel en makkelijk te installeren.

De kabels in de elektrische verwarmingsinstallaties zijn er om te voldoen aan elektrische regelgeving. Er zijn talrijke testcertificaten van elektrische testhuizen over de hele wereld. Wat betekent een testproces? De testhuizen leggen het verwarmingssysteem in voor meerdere tests, waar het product wordt getest op de operationele en fysieke eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat het product fysiek duurzaam, elektrisch veilig is en werkt zoals ontworpen.

Een verdere veiligheidsbonus van elektrische vloerverwarming is dat de warmte niet  alleen het comfortniveau verhoogt, maar zorgt ook voor een verbeterde luchtconditie in een kamer, in tegenstelling tot andere verwarmingssystemen. Overwegend stralende warmte verwarmt de vloerverwarming alles waardoor de lucht fris blijft terwijl u opwarmt. Andere conventionele verwarmingssystemen verwarmen de lucht rond de verwarming waardoor er koude plekken overblijven in andere delen van de kamer. Dit komt omdat conventionele verwarming geleiding en convectie nodig heeft om de warmte grondig door de ruimte te circuleren. Circulatie van lucht verhoogt echter de beweging van stof, wat ademhalingsproblemen bij allergische patiënten kan veroorzaken. Conventionele verwarming vermindert ook de vochtigheid van de kamer, waardoor de lucht droog en ongemakkelijk is. Vloerverwarming is daarom een ​​sterk aanbevolen verwarmingssysteem voor allergiepatiënten.

364 thoughts on “Is elektrische vloerverwarming veilig?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *