Is het mogelijk om een gietvloer zelf te doen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een grote vloer aan te laten brengen, of om er zelf mee aan de slag te gaan. Door de toenemende populariteit zijn er ook webshops ontstaan waar je dezelfde materialen kan inkopen om een vloer in je woning of kantoor te gieten. Hoewel het overgrote deel van de particulieren en bedrijven ervoor kiest om een vakman in te schakelen, gaan we vandaag ook wat dieper in op de mogelijkheden om een gietvloer zelf te leggen. Allereerst nemen we nog even de voordelen en verschillende mogelijkheden onder de loep.

Bron: gietvloer-gietvloeren.nl 

Voordelen van een gegoten vloer

Maar waarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een vloer in hun woning te gieten? Horen we je denken. Dit komt door de praktische voordelen die dit type ondergrond met zich meebrengt. Onder meer een lange levensduur en een afwerking die ervoor zorgt dat je weinig onderhoud hoeft uit te voeren. Met af en toe even stofzuigen en dweilen blijft de gietvloer in een uitstekende staat.

Voordelen van een gegoten vloer

Verschillende soorten gietvloeren

Om het nog eens wat moeilijker te maken, zijn er ook nog verschillende soorten gietvloeren om rekening mee te houden. De normale gietvloer is tussen de 1 en 3 mm dik. Geschikt voor vrijwel alle ruimtes. Is er echter sprake van zware belasting, zoals heftrucks die over de vloer heen rijden in een magazijn, dan is het verstandiger om te kiezen voor een dikke epoxyvloer. Is er juist sprake van weinig belasting? In de slaapkamer of badkamer bijvoorbeeld? Dan is vloercoating doorgaans ook afdoende.

Zelf doen of een vakman inhuren?

Wanneer men er eenmaal voor heeft gekozen om een gietvloer als ondergrond in hun woning of bedrijfspand aan te laten brengen staat men voor de volgende keuze. Ga ik het zelf doen of huur ik een vakman in om de ondergrond voor mij de plaatsen? Wanneer u de nodige technische kennis en gereedschappen in huis heeft, is het zeker mogelijk om een gietvloer zelf te doen. Er is zelfs een handleiding hiervoor beschikbaar op internet (kijk op Epoxywinkel.nl). Wanneer men niet beschikt over de nodige kennis en materialen is het verstandiger om een vakman in te schakelen die het totaalplaatje verzorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *