Blijf ontwikkelen als installatiemonteur dankzij ROVC Technische opleidingen

Wie denkt dat hij klaar is met leren na een opleiding voor installatiemonteur komt van een koude kermis thuis. Door de huidige ontwikkelingen op het gebied van installatietechniek is het nog nooit zo belangrijk geweest om door te leren. Waar W-monteurs voorheen nog voldoende kennis hadden over het installeren van cv-ketels en het leggen van leidingen, worden ze tegenwoordig geïntroduceerd in de wondere wereld van koudetechniek. Dankzij ROVC Technische Opleidingen is het mogelijk om mee te bewegen in de voortdurend bewegende stroming. In dit artikel vertellen we welke cursussen van essentieel belang zijn voor jouw toekomst in installatietechniek.

NEN 3140 cursus

Bij het werken in de elektrotechniek is het belangrijk dat je bepaalde richtlijnen en normen volgt. We doen gevaarlijk werk waarbij we de atmosfeer negatief kunnen beïnvloeden. Bovendien moeten we ook denken aan onze eigen veiligheid en de veiligheid van de mensen om ons heen. NEN 3140 is verplicht voor alle mensen die werken met elektrische laagspanningsinstallaties. Deze cursus leert je de richtlijnen met betrekking tot de Arbowet zo nauw mogelijk kunt opvolgen. Werkgevers zien graag dat hun medewerkers deze cursussen met een positief resultaat afsluiten. De lat ligt hoog als we kijken naar de strenge eisen die aan de NEN 3140 worden gesteld. Het is dan ook van essentieel belang om medewerkers de mogelijkheid te bieden om deze cursus te volgen. Wil je zelf blijven ontwikkelen én veilig werken? Dan is een NEN 3140 cursus altijd aan te raden.

NEN3140

Warmtepomp cursus

De Nederlandse regering is al jaren druk bezig met het realiseren van een CO2 neutraal Nederland. We zijn hard op weg naar gasloze woningen. Vanaf 2020 mogen cv-ketels niet meer verkocht worden. Dat houdt in dat er in 2050 bijna geen cv-ketels meer gebruikt gaan worden. Maar wat betekent dit voor de installatietechniek en bovenal voor de W-monteurs?

De warmtepomp lijkt de toekomst te zijn. Steeds meer mensen gaan over op deze bijzondere pomp en verwarmen op die manier hun woning. Daar besparen ze niet alleen honderden euro’s aan stookkosten op, maar ze dragen ook nog eens een steentje bij aan het milieu. Nu er steeds meer vraag is naar warmtepompen, groeit ook de vraag naar monteurs die deze vakkundig kunnen installeren. Een standaard monteur is daar vaak niet capabel genoeg voor. Zij hebben geen verstand van zogenoemde F-gassen en geen verdere kennis in koudetechniek. Een warmtepomp cursus kan uitkomst bieden. Daarnaast zorgt het volgen van deze cursus er voor dat monteurs een bredere doelgroep kunnen bereiken. Hierdoor groeit het klantenbestand aanzienlijk. Een cursus warmtepomp is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als een NEN 3140 cursus. Deze mag dan ook zeker niet ontbreken als je wilt blijven doorgroeien.

warmtepomp cursus

Meer kennis in F-gassen

F-gassen worden bijvoorbeeld gebruikt in warmtepompen. Deze gaan dan ook een belangrijke rol spelen in de toekomst. Voor het werken met F-gassen moeten monteurs zich aan strenge richtlijnen houden. Deze richtlijnen voorkomen dat de gassen in de atmosfeer terecht komen. Daar kunnen zij schade aanrichten en het broeikaseffect versnellen. In het koelelement kunnen ze echter geen kwaad. Als je gaat werken met warmtepompen en F-gassen zijn extra kennis en vaardigheden geen overbodige luxe. Ook deze verkrijg je bij professionele cursussen en trainingen die aangeboden worden door technisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *