Schoenen efficiënt opbergen in de hal doe je zo

Schoenen kan je nooit genoeg hebben. Helaas nemen de meeste mensen dit wel heel letterlijk en groeien ze na enkele jaren hun huis uit door de enorme hoeveelheid schoenen die ze verzameld hebben. Gelukkig betekent dit niet dat je je gehele collectie de deur uit moet doen. Wel dat je naar slimmere opbergmogelijkheden moet gaan kijken.  

In de meeste gezinnen worden schoenen opgeborgen in de hal. Dat is handig, want zo kan je bij het verlaten van het huis direct het juiste paar vinden en aantrekken. Helaas zorgt dit er ook voor dat de hal er al gauw rommelig uit begint te zien. En aangezien de hal het visitekaartje van je huis is, is het noodzaak om hier een oplossing voor te vinden. Kan je wel wat hulp gebruiken om straks je nieuwste paar toms op te bergen? Wij geven een aantal tips hoe je schoenen voortaan efficiënt kunt opbergen in de hal.

Multifunctioneel bankje

Heb je voldoende ruimte in de hal? Dan is het wellicht een leuk idee om een bankje met extra opbergruimte te plaatsen. Het bankje zelf kan gebruikt worden om even snel je schoenen op aan te trekken en in het bankje kan je alle schoenen bergen. Je hebt banken in allerlei soorten en maten, waardoor je deze geheel naar wens en de grootte van de hal kunt aanpassen. Bij een zeer lange hal kan je er ook voor kiezen om twee kleinere bankjes te plaatsen. Eentje voor de kinderen en één voor de volwassenen. Zo blijven de schoenen ook overzichtelijk van elkaar gescheiden.

Gebruik de ruimte onder de trap

In de meeste Nederlandse woningen is er ruimte onder de trap in de hal. Als deze ruimte nog niet wordt gebruikt, kan je er voor kiezen om hier een kast te monteren. Deze kan geheel op maat worden gemaakt, zodat je de gehele ruimte optimaal kunt gebruiken. Zo geniet je van een extra opbergkast. Niet alleen handig voor het opbergen van schoenen, maar ook voor het ophangen van jassen of het plaatsen van voorraad. Bovendien is alles zo netjes weggewerkt, waardoor de hal er ruimtelijk en geordend uit blijft zien.

Aparte schoenenrekken

Schoenenrekken zijn uiteraard de meest traditionele manier voor het opbergen van schoenen. Zo voorkom je dat ze her en der in de gang liggen en weet je zeker dat je alle paren snel kunt terugvinden. Woon je met meerdere mensen in hetzelfde huis? Kies er dan voor om aparte schoenenrekken te kopen. Zo kan ieder zijn of haar eigen schoenen opbergen en blijft het geheel overzichtelijk. Ook handig als meerdere mensen in huis dezelfde maat hebben en hierdoor schoenen per ongeluk verwisseld worden.

Monteer planken

Vaak wordt de hoogte in de hal onbenut gelaten. En dat is jammer, want juist hier is enorm veel opbergruimte te creëren. Monteer daarom gerust een aantal planken in de hoogte, zodat je eenvoudig je schoenen kunt opbergen. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat je niet té hoog gaat, anders is de kans groot dat je niet meer bij de bovenste schoenen kunt. Je kunt er bijvoorbeeld wel voor kiezen om op de bovenste planken seizoensgebonden schoenen te plaatsen en deze gedurende het jaar af te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *