Straatmeubilair is belangrijk voor de sfeer op straat

Onder straatmeubilair vallen onder meer afzetpalen, fietspadpalen, beveiligingspalen, buiten zitbanken, parkbanken, stoelen, afvalbakken, fietsenrekken en -overkappingen, parkeerbeugels, hekwerken, boombeschermers, bijenhotels, bloem- en plantenbakken, boomroosters, RVS straattegels en punaises, piramides, hoogtebegrenzers, schoolzones en voetbalkooien.

 

Wanneer u door de straten loopt, zult u merken dat er veel verschillende soorten straatmeubilair zijn. De meeste van deze voorwerpen zijn ontworpen om het publiek een dienst te bewijzen. Sommige zijn bedoeld om de straten veilig te houden. Deze items omvatten afzetpalen, fietspadpalen, veiligheidspalen, buitenbanken, parkbanken, stoelen, vuilnisbakken, fietsenrekken, parkeerbeugels, hekwerken, boombeschermers, bijenhotels, bloemen- en plantenbakken, boomroosters, roestvrijstalen straattegels en -pinnen, piramides, hoogtebegrenzers, schoolzones en voetbalkooien. De meeste van de hier genoemde artikelen zijn bedoeld om diensten te verlenen aan het publiek. Ze zijn bedoeld om mensen te helpen veilig van de ene plaats naar de andere te komen. Daarom worden ze in de buurt van wegen en scholen geplaatst. 

 

Bereikbaarheid voor fietsers

 

Wanneer er niets aan stalling voor fietsen wordt gedaan , zijn fietsen vaak een doorn in het oog als we naar de netheid van parkeren kijken. De fietsen worden vaak, en niet alleen door jongeren, op de stoep gezet zonder te kijken waar ze geplaatst worden. In veel gevallen staan ze in de weg en worden ze omgegooid. Om dat te voorkomen kunnen er rijwielbijzethekken geplaatst worden. Wanneer er dat voldoende zijn, kunnen veel problemen met fietsen worden opgelost.

 

Parkeerbeugels

 

Het is heel vervelend als uw priv├ę-parkeerplaats vaak wordt ingenomen door anderen. Daar betaalt u namelijk niet voor niets voor. Dat geldt ook voor bedrijven. Uw klanten kunnen regelmatig niet dicht bij uw bedrijf parkeren, omdat parkeerplaatsen worden bezet door andere auto’s. Als die van eigen werknemers zijn, dan kunt u die opdragen hun auto’s weg te halen. Dat kan niet als u niet weet wie de eigenaren zijn. Met deze beugels kan dat worden voorkomen. Het kan zijn dat u zo’n parkeerbeugel met de hand moet bedienen, maar er zijn er ook die automatisch werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *