Tips om jouw tuin goed te onderhouden

De juiste gereedschappen

Voor het aanleggen en onderhouden van jouw tuin heb je om te beginnen een beetje kennis nodig om de juiste planten op de juiste plekken te planten. Zo hebben verschillende planten andere eisen wat betreft zonlicht en vocht. Kijk dus goed op internet wat voor Tuinwinkel tuinmateriaal er allemaal is op jouw tuin goed aan te leggen. Je kunt zo ook kiezen voor een een tuin met veel potten en bakken of gewoon de planten in de aarde van de tuin zelf. De juiste gereedschappen zijn ook essentieel voor het goed onderhouden van de planten en de aarde.

Gereedschappen die iedereen nodig zal hebben zijn een hand schepje, een harkje en een gieter. Dit zijn toch echt wel de basis gereedschappen die je nodig hebt om jouw planten goed aan te leggen en te kunnen onderhouden.

 

Planten onderhouden gaat niet alleen maar over het laten groeien en bevochtigen van de planten. De planten moeten af en toe ook gesnoeid worden, wederom met geschikt en nog niet verroest gereedschap. Deze kun je bijvoorbeeld bij de bouwmarkt kopen of in felco shop online. Het is van belang dat dode bladeren en takken op tijd worden gesnoeid zodat hier mooie nieuwe takken kunnen groeien en de boom zo lang mogelijk blijft groeien. Snoeien kan ook te enthousiast worden gedaan. Als je niet goed weet hoeveel er gesnoeid moet worden kun je altijd even op internet zoeken wat een goede lengte van een bepaalde plant of boom is.

Al doende leert men

Bij het onderhouden van jouw tuin komt vaak ook nog een stukje kennis kijken. Je hoeft zeker niet te weten wat elke latijnse naam is van elke plant maar wel is het zaak om te weten wat voor soort planten meer of minder zonlicht nodig hebben en welke hoeveelheid vocht optimaal is. Om te beginnen heb je vaak kaartjes bij de planten die je koopt waar in het kort op staat hoe je deze plant zou moeten verzorgen, dus hoeveel zonlicht, hoeveel vocht, wat voor soort voeding etcetera.

Daarnaast kun je op internet ook erg veel vinden. er zijn genoeg websites of Youtube video’s waarop iemand uitlegt hoe je een bepaalde plantensoort het beste kunt verzorgen. Vaak is het ook een kwestie van logisch nadenken. Als een plant al dagen een hele vochtige bodem heeft is het wellicht niet helemaal goed gegaan met het bewateren van de planten, maar daar leer je weer van.

Sommige mensen vinden het leuk om in hun Grisport instapper nog een fysiek boekje te hebben met verschillende plantensoorten. Deze vind je online of bij een boekwinkel. Het is erg leuk om een beetje te weten wat voor soort planten je nu in je tuin hebt staan, zo kun je ook bijvoorbeeld zien wat voor soort beestjes op welke planten afkomen en begrijp je de natuur een stukje beter.

Van de bloemen gaan houden

Zie tuinieren vooral als iets leuks, als een bezigheid die je alleen kunt doen of met een vriendin, partner of kinderen. Het is een vorm van ontspanning en toch leg je een hele nieuwe wereld in jouw tuin, voor al die beestjes die op de bloemen en planten af zullen komen. Het is een wondere wereld als je je bedenkt dat elk beestje zo een beetje weet welke plant hij lekker vindt en ieder beestje heeft zo zijn eigen bloemen en planten. Gebruik bijvoorbeeld organische mest gazon, dit voorkomt vervelende, irriterende insecten die andere planten en beesten in de weg zitten. Het is na het tuinieren erg gaaf om even te gaan zitten en te zien hoeveel beestjes wel niet afkomen op jouw tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *