Tips tegen inbrekers

Sommige mensen zijn dol op de wintermaanden. Je zit vaker samen met je familie op de bank met een dekentje en mensen zijn vaker thuis. Helaas hebben de wintermaanden ook nadelen. Een van deze nadelen is dat inbrekers meer actief zijn. Tijdens de coronapandemie werd er minder ingebroken. Dit is helaas nu weer meer geworden. Door de juiste tips kun je gelukkig de kans op inbraak verkleinen. In dit artikel lees je een aantal van deze tips.

Maak afspraken met je buren

Je kent vast de uitspraak ‘beter een goede buur dan een verre vriend’. Deze uitspraak klopt ook. Een goede relatie hebben met je buren heeft verschillende voordelen. Hierdoor willen je buren je plantjes misschien wel verzorgen tijdens je vakantie en stemmen ze waarschijnlijk sneller in met een verbouwing. Een ander groot voordeel van een goede band met je buren is dat je hierdoor met elkaar kunt afspreken dat jullie op elkaars huis letten als jullie niet thuis zijn. Sommige buurten hebben zelfs een buurt groeps whatsapp. In deze groep whatsapp wordt met elkaar gecommuniceerd over verschillende zaken, waaronder ook verdachte situaties. Ga na of jouw buurt ook een groeps whatsapp heeft.

Plaats een beveiligingsalarm

Zelfs als je buren je huis in de gaten houden is het slim om alsnog een beveiligingsalarm plaatsen. Ten eerste schrikt dit inbrekers af. Ten tweede als er wél wordt ingebroken, heb je dit op beeld. Hierdoor heb je bewijs dat er is ingebroken voor je verzekeraar en de politie. Dit vergroot ook de kans dat de inbrekers worden opgepakt en je je waardevolle spullen terugkrijgt. Als je spullen hebt waar je erg gesteld op bent is het slim om deze in een kluis te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan sieraden die je hebt geërfd.

Neem een beveiligingsalarm met een abonnement.

Met veilig wonen met Univé kun je een abonnement afsluiten voor een beveiligingsalarm. Met dit abonnement ben je 24/7 aangesloten bij een virtuele alarmcentrale. Hierdoor is er meteen iemand alert als je alarm afgaat. Je hoeft je dan geen zorgen te maken als je niet thuis bent. Als het nodig is belt de alarmcentrale de politie. Met het abonnement Veilig wonen kun je ook andere abonnementen afsluiten, zoals een abonnement voor cv-onderhoud en schoorsteenvegen.

Wist je dat je ook een veiligheidscheck kunt laten uitvoeren? Door een veiligheidscheck leer je op welke plekken in je huis inbrekers makkelijker kunnen inbreken. Juist hier wil je dan beveiligingscamera´s laten plaatsen.

1 thought on “Tips tegen inbrekers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *