Tips voor een goede kantoorinrichting

Een werkplek heeft veel invloed op je bedrijf. De productiviteit en effectiviteit van je werknemers worden deels bepaald door de werkomgeving. De inrichting van een kantoor is dan ook van groot belang. Voor zakelijke gesprekken geldt hetzelfde, dus ook deze ruimtes moeten op een goede manier worden ingericht. Met onderstaande tips kun je jouw kantoor omtoveren tot ideale ruimte om resultaat te behalen. 

Begin vanuit de samenstelling van je team

De eerste stap van een kantoor inrichten is natuurlijk een ontwerp maken. Het is verstandig om dit te doen vanuit de samenstelling van je team. Wat doen je werknemers het grootste deel van de tijd? Moeten ze vooral geconcentreerd alleen werken, of juist veel vergaderen? Moeten ze veel ideeën opdoen of is het vooral analyseren? Werken ze veel in groepen of vergaderen ze vrijwel nooit? Allereerst moet je op die vragen een goed antwoord hebben, dan kun je daarna gaan ontwerpen. Het is nog beter als je hierbij ook vraagt naar de wensen van je personeel, want die moeten uiteindelijk presteren in de ruimtes die jij ontwerpt.

Speel met wanden

Vroeger zat iedereen afgescheiden en tegenwoordig zijn open kantoren helemaal hip. Iedereen kan hier samenwerken, contact maken en overleggen. Nadeel hiervan is wel dat afleiding continu op de loer licht. Echt privacy om bijvoorbeeld te bellen heb je natuurlijk ook niet. De oplossing hiervoor is spelen met wanden. Als je schuifdeuren maakt kun je soms in een grote ruimte zitten en op een ander moment kiezen voor meer rust en privacy. Met glazen wanden geef je het gevoel een open ruimte te hebben, zonder de negatieve bijkomstigheden. Speel hier dus mee!

Het meubilair

Bij een kantoor inrichten moet je natuurlijk ook denken aan het meubilair. Hierbij is zowel het uiterlijk als het comfort van belang. Verstelbare meubelen, zowel tafels als stoelen, zijn dan heel belangrijk. Zorg dat het knus aanvoelt, maar ook aanmoedigt om te werken. En maak het zo comfortabel mogelijk, zonder dat mensen de neiging krijgen lekker te gaan uitrusten. 

Zorg dat mensen kunnen bewegen

Bewegen is voor iedereen goed, maar zeker voor mensen die veel tijd doorbrengen achter een bureau. Zorg daarom voor mogelijkheden tot bewegen. Maak een ruimte waar mensen kunnen lopen, creëer plekken waar onder het werk kan worden bewogen, zorg voor wat hometrainers en zet een tafeltennistafel in de kantine. Allemaal subtiele dingen die ervoor zorgen dat je personeel beweegt en daardoor fitter blijft. Dit zorgt ook weer voor meer productiviteit en concentratie. 

Daglicht is de sleutel

Tot slot nog daglicht, de misschien wel belangrijkste factor. Goed daglicht zorgt voor focus, concentratie en productiviteit. In een donkere ruimte kan niemand lang heel goed werken. Zorg dus dat er voldoende daglicht binnenkomt, in elke ruimte.

Professionele kantoorinrichting? 

Je kantoorinrichting overlaten aan professionals? Ontdek wat echte interieurstylisten kunnen betekenen voor de inrichting van jouw kantoor. Bekijk bijvoorbeeld eens wat kantoorinrichting projecten online en ontdek de mogelijkheden voor jouw kantoorpand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *