Tips voor tuinonderhoud

Als de eerste zonnestralen tevoorschijn komen en de lentekriebels beginnen te komen, is het tijd voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt van je tuin. In het voorjaar wordt namelijk de basis gelegd voor de rest van het jaar. Je kunt het beste in het voorjaar beginnen met planten, zodat je in de zomer optimaal kunt genieten van de tuin. Met deze handige tips maak je de tuin, terras en gazon klaar voor een nieuw seizoen.

Haal de tekenen van het najaar weg

Wanneer de herfst en de winter voorbij zijn, is het belangrijk om te kijken wat voor invloed deze twee seizoenen hebben gehad op de tuin. Niet alleen de regen maar ook de vorst kan een groot effect hebben gehad op de status van je tuin. In het voorjaar ga je ‘puinruimen’. Haal alle bladeren weg en verwijder planten die dood zijn gegaan van de kou. Maar vergeet ook andere klusjes niet. Zoals het schoonmaken van de tuin set, vijver en het leeghalen van de dakgoot. Dit zijn vervelende klusjes maar ze moeten wel in het voorjaar gebeuren.

Tips voor tuinonderhoud

De tuin bemesten

Eén van de belangrijkste dingen om te doen voor een goede basis voor de planten is het bemesten van de tuin. Planten hebben na de herfst- en winterperiode vaak behoefte aan extra voeding. Deze extra voeding kan je geven door je tuin te bemesten. In het vroege voorjaar beginnen bloembollen te bloeien. Om zolang mogelijk te kunnen genieten van deze bloemen kun je ze bemesten met een organische bemesting. Je kunt natuurlijk ook je gazon bemesten, hierdoor groeit het gras sneller en heb je binnen de kortste keren een mooi groen gazon.Het terras poetsen

Het herfst- en winterweer heeft niet alleen invloed gehad op de tuin, maar ook op het terras en de bestrating. Er zijn veel verschillende methodes om je terras te reinigen. Je kan het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Een makkelijke manier is het gebruiken van een hogedrukspuit om de terrastegels mee schoon te spuiten. Het is belangrijk dat je het reinigen regelmatig bijhoudt, zodat het mos na verloop van tijd geen kans meer heeft om te groeien op jouw terras.

 

Bron: https://www.tuinblog.nl/ 

 

Heb je toch nog hulp nodig bij het onderhoud van je tuin of wil je het helemaal laten uitbesteden? Neem dan eens contact op met een hovenier. Hoveniers hebben verstand van zaken en weten hoe jij het best je tuin kunt onderhouden.

1 thought on “Tips voor tuinonderhoud”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *