Veiligheid boven alles

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, veiligheid gaat voor! Met name als je in de bouw werkt is dit superbelangrijk. Hoe weet ik of ik veilig ben? En wat moet ik doen om zo veilig mogelijk te blijven? Antwoorden op deze vragen krijg je in dit artikel.

Hoofdbescherming

Op een bouwplaats is het ten alle tijden verplicht om een helm te dragen. Ook al is het wellicht van korte duur of ben je alleen maar heel even op een bouwplaats om iets te checken, doe ten alle tijden een bouwhelm op. Ook al is dit op sommige plekken niet eens verplicht, het is zeker wel aan te raden.

Gehoorbescherming

Bij een geluidsniveau van 80 decibel en hoger moet er verplicht gehoorbescherming worden gedragen. Oorkappen of speciale oordoppen zijn niet voor de sier gemaakt. Zelfs bij een festival zijn er mensen die oordopjes dragen dus waarom zou je het niet in de bouw doen.

Oogbescherming

Je moet er altijd streng op toezien dat je collega’s of werknemers wel oogbescherming dragen. Tijdens werk waar veel stof of andere massa vanaf komt is het ten alle tijden aan te raden om een veiligheidsbril te dragen. Je oog is een teer orgaan dat in vele gevallen niet volledig kan herstellen.

Aantal ongevallen en doden in de bouw

Het aantal ernstige arbeidsongevallen op de bouwplaats en meldingen nemen de afgelopen jaren steeds meer toe. In 2017 waren dat er maar 12%. Ongevallen vinden vooral plaats bij bedrijven met minder dan 10 werknemers. Waar de groei precies door komt is niet geheel duidelijk. Wellicht dat het komt door de groeiende werk gelegenheid in de bouw. De laatste jaren is het veiligheidsbesef flink afgenomen. Zelfs het aantal doden in de bouw stijgt! Ontzettend belangrijk dus dat je je houdt aan de veiligheidsvoorschriften. Bij dit soort risico volle beroepen is het ook handig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je wilt niet dat je nabestaande met de gebakken peren zitten. Een uitvaart verzekering afsluiten doe je makkelijk en snel.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *