Verschillende soorten camera systemen

Een camerasysteem is erg handig om je woning te beveiligen. Er zijn echter een hoop verschillende systemen om uit te kiezen. Ga je voor een verborgen camera of wil je juist liever een camera die voor iedereen zichtbaar is? Het is verstandig om goed over de verschillende systemen na te bedenken en een weloverwogen keuze te maken. Ook kun je kiezen voor infrarood camera’s. Hiermee neem je niet alleen overdag haarscherpe beelden op, maar ook ‘s nachts. Dit camera systeem maakt gebruik van infrarood en kan zelfs midden in de nacht tot 50 meter verfilmen. Een infrarood camera is handig omdat het inbrekers een vals gevoel van veiligheid geeft in het donker.

Bullet camera

Het volgende soort camera dat je kunt installeren om je huis te beveiligen is een bullet camera. Bij een bullet camera is de camera in een koker geplaatst, waardoor de camera iets lijkt op de loop van een pistool. In de behuizing kunnen zowel de lens, beeldchip en andere onderdelen worden verwerkt. Het nadeel van een bullet camera is dat hij wel met geweld kan worden verdraaid. Het is om deze reden dan ook verstandig om de camera hoog te installeren. Een minimale hoogte van 2,6 meter is zeker aan te raden.

CCTV camera

Tot slot kun je ook nog kiezen voor een CCTV camera. Een CCTV camera is een gesloten tv systeem. Dit houdt in dat de beelden van CCTV camera’s niet kunnen worden bekeken door andere systemen of personen dan die aangesloten zijn op het circuit. De beelden die gemaakt zijn met de camera kunnen indien nodig natuurlijk wel als bewijsmateriaal gebruikt worden. Vaak worden deze camera’s in het openbaar gebruikt om vandalen en criminelen af te schrikken. Het zijn opvallende camera’s, dus inbrekers zullen je huis waarschijnlijk met rust laten als ze er een zien hangen.

2.065 thoughts on “Verschillende soorten camera systemen”