Vijverfolie las technieken voor het waterdicht maken van een vijver

De uitstraling en verzorging van een tuin is voor sommige mensen heel belangrijk. Sommige mensen kiezen voor een onderhoudsvrije tuin laatste jaren. Dit is natuurlijk voor het gemak en heeft tegelijk een strakke en nette uitstraling. Als je kiest voor een groot bos in je tuin kost het natuurlijk veel onderhoud om te zorgen dat de tuin er nog steeds netjes uitziet. Veel mensen hebben het verschil al wel door en kiezen voor het gemak en gaan niet voor een bos maar alleen tegeltjes. Andere maken er een half onderhoudsvrije tuin van. Bijvoorbeeld door een grote of een kleine vijver te plaatsen. Hier moet natuurlijk wel plek voor zijn en wel veel gebeuren zoals kunststof lassen en het vijverfolie lassen.

Een vijver plaatsen

Bij het plaatsen van een vijver moet er eerst een aantal afmetingen worden aangegeven en doorgegeven. Er moet gekeken worden of er een vijver in de tuin past en of de grond geschikt is voor een vijver. Sommige grond is te slap. Het kan dan mogelijk zijn dat een vijver gaat verzakken. Dit is natuurlijk niet fijn en ook niet fijn voor de vissen als die er eventueel in komen.

Er zijn verschillende afmetingen van vijvers en verschillende soorten vijverfolie die elke vijver hierdoor kunnen beschermen tegen lekken. Want dit is niet bedoeling.

Eerst wordt er een groot gat gegraven. En daarna direct waterdicht gemaakt. Daarna vullen ze de vijver met water. Door de lastechnieken wordt het waterdicht.

Soorten vijverfolie

EPDM-folie is een kunststoffolie dat enorm bekend staat om de rekbaarheid. Het EPDM heeft een rekbaarheid tot 400%. Als het over deze 400% gaat zal het EPDM-folie pas breken. Dit gebeurt bijna nooit. Een ander groot voordeel van dit EPDM-folie is dat het bestand is tegen hevige buitentemperaturen. Zo maakt het niet uit of het 30 graden is of -10 graden. Het folie zal niet kapotgaan.

Pvc-folie lassen is een folie die in de meeste vijvers wordt gebruikt. Dit komt door de soepelheid van het folie. Het folie werkt daarom goed in verschillende vijvers. Maar doordat het folie niet bestand is tegen lage of hoge temperaturen wordt deze toch alleen maar gebruikt in kleinere vijvers.

Als laatste is er nog de PE-vijverfolie. De PE kan je nog verdelen in twee andere soorten. Dit zijn de LDPE en de HDPE. De verschillen tussen de twee folies is dat de LDPE-folie een lage dichtheid heeft en de HDPE-folie een hoge dichtheid. Over het algemeen is de PE sterker dan een pvc en beter voor het milieu.

Het verschilt per vijver welke folie er het beste bij past. Het is mogelijk om van tevoren te overleggen. Dan wordt er samen tot een goede beslissing gekomen om te zorgen dat je vijver waterdicht is en blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *