Vloercoating of gietvloer kiezen?

Ben van plan om een nieuwe vloer aan te brengen in een bedrijfspand of woning maar weet je nog niet precies wat voor vloer? Neem dan zeker eens een kijkje naar de meest goedkope gietvloer variant die er is, vloercoating. Dat deze variant een stuk minder prijzig is betekent echter niet dat je op de kwaliteit inlevert. Wanneer de vloer niet al te zwaar belast wordt, zoals in een woonkamer of slaapkamer bijvoorbeeld, is het aanbrengen van een vloercoating ondergrond een uitstekende oplossing.

Kenmerken van vloercoating

Vloercoating is eigenlijk de bovenste laag die bij een normale gietvloer ook wordt gebruikt. Deze laag zorgt niet alleen voor extra stevigheid maar ook voor de afwerking van de ondergrond. Vloercoating kan in iedere gewenste kleur worden aangebracht waardoor de vloer helemaal op maat gemaakt kan worden. Andere eigenschappen zijn naadloos en slijtvast. Dit betekent dat de ondergrond niet eenvoudig zou beschadigen en zonder chemische schoonmaakmiddelen is te onderhouden.

Bron: https://www.betonvloercoating.nl/ 

gietvloer woning

Andere soorten gietvloeren

Wat voor vloer je kiest hangt voornamelijk af van de belasting die de ondergrond te verduren heeft. De normale gietvloer wordt toegepast bij normale belasting. Dit kan ook in een woonkamer of in een bedrijfspand zijn bijvoorbeeld. Wanneer de vloer extra zwaar belast wordt, in een magazijn of in de winkel bijvoorbeeld, is het vaak verstandiger om te kiezen voor een extra dikke epoxyvloer. Hoe dikker de vloer, hoe meer je per vierkante meter moet investeren. Maar uiteraard heb je dan bij een dikkere vloer ook extra stevigheid wat een langere levensduur tot gevolg heeft. 

Schakel een specialist op het gebied van de gietvloer in

Ben je overtuigd en wil je ook een gietvloer of vloercoating ondergrond in je woning of bedrijfspand aan laten brengen? Neem dan contact op via de specialisten die je vele links in dit artikel kan vinden. Dit artikel is geschreven door een vakman op het gebied van gietvloeren die de nodige ervaring heeft en al vele klanten heeft geholpen aan een moderne en strakke vloer.

Bron: https://www.gietvloer.net/ 

2 thoughts on “Vloercoating of gietvloer kiezen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *