Voorkom brand: veilige installatie van elektra

Hoewel u hoopt dat het u niet zal overkomen, kunt u onverhoopt te maken krijgen met een brand binnen uw woning. Dit wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen! Een brand kan onder meer ontstaan als gevolg van een kortsluiting tussen twee elektriciteitskabels. Denk bijvoorbeeld aan twee versleten elektrakabels binnen elektrische apparaten, een kortsluiting als gevolg van twee elektrakabels die te dicht tegen elkaar aan zijn gelegd, enzovoorts. Om de kans op een brand in huis zo klein mogelijk te maken kan de hulp van een betrouwbare elektricien wenselijk zijn.

Tip: informeer vooraf bij uw buren of familieleden bij u in de buurt welke elektriciens goed werk afleveren. Niet iedere elektricien zal namelijk even vakkundig en professioneel te werk gaan, waardoor de kans op een brand in huis alsnog bestaat.

Elektriciteitskabels aan laten leggen

Bij een nieuw-, aan- of verbouw van uw woning kunt u bijna niet aan het aanleggen van elektriciteitskabels ontkomen. Om deze reden is het van groot belang dat u bij de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning een elektricien inschakelt. Een elektricien helpt u overigens niet alleen bij de aanleg van elektriciteitskabels, maar bijvoorbeeld ook bij de installatie van stopcontacten en aansluitpunten voor uw verlichting in kamers. Een elektricien beschikt over het benodigde gereedschap en voldoende kennis om de elektriciteitskabels op een veilige manier aan te kunnen leggen.

Zelf elektriciteitskabels aanleggen in huis

Naast de mogelijkheid om de hulp van een elektricien in te schakelen voor het aanleggen van elektrakabels, kunt u eventueel ook zelf aan de slag gaan. Wanneer u de elektra zelf aan wilt leggen is het belangrijk om over de juiste materialen en gereedschappen te beschikken. U doet er verstandig aan om vooraf uit te zoeken hoe de klussen op het gebied van elektra moeten worden uitgevoerd. Op internet zijn handige instructievideo’s en stappenplannen te vinden, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe deze klussen kunnen worden uitgevoerd. Twijfelt u toch over bepaalde stappen? Schakel in dat geval alsnog een ervaren elektricien in om de elektra aan te leggen.

Tip: zorg dat de ondergrond waarop de kabels gelegd moeten worden schoon is en de kabels niet te dicht tegen elkaar aan liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *