Waar moet je op letten bij de aanschaf van houten jaloezieën?

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie voor je woonkamer? Bij Ilumio.nl ben je aan het juiste adres voor mooie raamdecoratie. Of je nu voor jaloezieën, rolgordijnen of vouwgordijnen gaat, bij Ilumio vind je een ruim assortiment aan raamdecoratie voor iedere ruimte. Is je oog gevallen op een houten jaloezie? Houten jaloezieën stralen luxe uit en geven iedere ruimte een stijlvolle uitstraling. Bovendien zijn er ook nog eens ontzettend praktisch. Ze houden tocht buiten, bieden privacy en geven je de mogelijkheid om de lichtinval te reguleren. Ze zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Waar moet je dan op letten bij de aanschaf van houten jaloezieën?

Breedte en bediening

Er zijn een aantal standaard lamelbreedtes verkrijgbaar. Doorgaans ligt de breedte van houten jaloezieën ergens tussen de 50mm en 63mm. Een voordeel van extra brede lamellen is dat ze het licht extra goed tegenhouden. Op een warme zomerdag wanneer de zon fel schijnt is dit natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Bovendien geven extra brede lamellen van zo’n 63mm een luxere uitstraling. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de jaloezieën goed aansluiten. Standaardmaten zijn voordeliger, maar denk hier goed over na, want de kans is groot dat de standaardmaat niet goed aansluit. Investeer liever in houten jaloezieën op maat.

Ook wat betreft de bediening zul je een keuze moeten maken. Zo kun je kiezen tussen een ladderband of een ladderkoord als afwerking. Een ladderkoord is een dunne band waarop de lamellen rusten. Deze zijn gemaakt om zo min mogelijk op te vallen. Een ladderband is tussen de 25mm en 38mm en dekt de sleufgaten van de lamellen af. Welke afwerking je kiest, hangt geheel af van je eigen voorkeur, en de rest van je interieur. Ook dien je aan te geven aan welke kant je de bediening wilt. De bediening van een jaloezie bestaat uit twee onderdelen: het trekkoord en de tuimelstang. Met het trekkoord haal je de jaloezieën omhoog en omlaag, terwijl je met de tuimelstang de lamellen op en dicht doet.

Breedte en bediening

Kleur

Houten jaloezieën zijn tegenwoordig in allerlei kleuren verkrijgbaar. Zo vind je altijd de kleur die bij jouw interieur past. Heb je een Scandinavisch interieur? Dan zijn witte jaloezieën een goede optie. Wit geeft een rustige look en past bij iedere kleur. Zo kun je het optimaal combineren met natuurlijke kleuren. Of houd je juist van een maritiem kleurenschema? Dan kun je witte jaloezieën uitstekend combineren met lichtblauwe tinten en natuurlijk houtwerk. Zo haal je dat zonnige gevoel pas écht in huis!

Een tweede mogelijkheid is de kleur grijs. Grijs is er in allerlei tinten, van koel tot warm, met ieder hun eigen effect. Grijs combineert mooi met felle kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan donkergrijs in combinatie met rood, geel en koper. Of wat dacht je van taupe houten jaloezieën? Dit is een goede basiskleur voor ieder interieur. voor een rustig interieur combineer je taupe jaloezieën het beste met natuurlijke tinten en materialen. Of combineer het met donkere tinten om een warme look te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *