Waarom het een goed idee is om een beveiligingsbedrijf in te huren!

Kleine bedrijven moeten de realiteit onder ogen zien dat diefstallen en andere misdrijven kunnen plaatsvinden op bedrijfsterreinen. Sommige bedrijven, zoals buurtwinkels, banken en winkels, kunnen meer het doelwit zijn van criminelen en kleine dieven dan andere soorten, maar een breed scala aan bedrijven kiest ervoor om beveiligingsmedewerkers in te huren. Beveiligers kunnen worden ingezet om criminaliteit te voorkomen, de veiligheid te handhaven en klanten en medewerkers te assisteren. Bedrijfseigenaren moeten de voordelen van het inhuren van een beveiligingsmedewerker afwegen voordat ze de beslissing nemen om er een aan boord te nemen.

Gevoel van Veiligheid

De aanwezigheid van een beveiligingsmedewerker bij een bedrijf kan gemoedsrust en een gevoel van veiligheid bieden aan de bedrijfseigenaar, de medewerkers en de klanten. Medewerkers die in gebieden met een hoog risico werken, zijn productiever en gemakkelijker te behouden wanneer ze zich geen zorgen hoeven te maken over persoonlijke veiligheid. Het laat ook aan klanten zien dat u begaan bent met hun veiligheid en bereid bent stappen te ondernemen om deze te garanderen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor bedrijven die handelen in zeer hoogwaardige goederen of zich bevinden in gebieden met veel criminaliteit.

Preventie

Alleen al de aanwezigheid van een beveiligingsmedewerker is een groot afschrikmiddel voor criminaliteit. Dieven zullen twee keer nadenken voordat ze een bedrijf met uniforme bescherming als doelwit kiezen. Professionele beveiligers zijn getraind om ter plaatse verdachte activiteiten op te merken. Ze kunnen een situatie beoordelen en reageren op veiligheidsinbreuken. Een beveiliger is een groter visueel afschrikmiddel dan alleen cameratoezicht of een standaard beveiligingssysteem. Het zendt een boodschap uit naar potentiële criminelen dat u serieus bent over de beveiliging van uw bedrijf.

Klantenservice

Beveiligingsmedewerkers kunnen ook ambassadeurs van de klantenservice zijn. Een beveiliger kan een receptie bemannen of als schildwacht fungeren om toegang tot een gebied te controleren. Dit kan betekenen dat er een aanzienlijke hoeveelheid interactie is met klanten en cliënten. Beveiligers kunnen mensen mogelijk helpen de weg te vinden naar producten en naar de juiste locatie binnen een bedrijf. Beveiligers kunnen ook beschikbaar zijn als begeleiders voor klanten en medewerkers om na het donker naar hun auto’s te gaan. Het inhuren van vriendelijke en capabele beveiligers laat u communiceren dat uw bedrijf veilig en klantgericht is. De mensen van ISM Facility & Services staan altijd gereed om uw vragen te beantwoorden.

Omgaan met Misdaad

Beveiligingsmedewerkers kunnen verschillende niveaus van training ontvangen als het gaat om actief reageren op een misdaad. Sommigen kunnen eenvoudigweg details noteren en de politie bellen. Sommigen zijn mogelijk in staat om verdachten vast te houden. Het is aan het bedrijf om te beslissen of het een bewapende of ongewapende beveiliger wil hebben, en welke procedures er moeten zijn voor het omgaan met een verdachte mocht er een misdaad plaatsvinden. Het inhuren van een getrainde en gelicentieerde beveiliger van een gerenommeerd bedrijf kan ervoor zorgen dat de beveiliger capabel en verstandig handelt bij criminele activiteiten op bedrijfsterreinen.

Monitoring

Niet alle beveiligingsmedewerkers brengen al hun tijd door met actieve patrouille op een bedrijfsterrein. Een beveiligingsprofessional kan worden ingezet om videobewaking te monitoren, referenties te controleren, te zoeken naar verboden voorwerpen of de toegang tot een gebied te beperken. Een beveiligingsmedewerker kan specifieke doelen hebben, zoals het kijken naar winkeldieven, het in de gaten houden van het terrein na sluitingstijd, en het openen of sluiten van een bedrijf voor de dag. Deze monitoringsdiensten nemen veel van de beveiligingsverantwoordelijkheid weg van de schouders van de bedrijfseigenaar en de werknemers, en stellen hen in staat zich te concentreren op hun werk.

Het inzetten van beveiligingspersoneel kan dus een aanzienlijke invloed hebben op het algemene gevoel van veiligheid binnen het bedrijf, zowel voor werknemers als voor klanten. Daarnaast speelt de beveiligingsmedewerker een rol in zowel de preventie van criminaliteit als de interactie met klanten, wat bijdraagt aan een positieve bedrijfsomgeving. Het overwegen van de specifieke behoeften en omstandigheden van uw bedrijf zal helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over het al dan niet in dienst nemen van beveiligingspersoneel.

Bron: https://ismfacilityservices.nl/