Wat doet een loodgieter allemaal?

Een loodgieter kan veel werkzaamheden verrichten. Denk aan het verhelpen van verstoppingen of lekkages opsporen en verhelpen. Daarnaast kan een loodgieter ook waterleidingen verleggen of een nieuwe douche aansluiten. Er zijn dus veel werkzaamheden die een loodgieter voor je kan uitvoeren. Op deze pagina zetten we de verschillende werkzaamheden op een rijtje.

Lekkages detecteren

Het opsporen van lekkages is niet altijd even makkelijk. Je ziet vaak wel waar de lekkage is, maar niet wat de precieze oorzaak van deze lekkage is. De plek van de lekkage hoeft niet altijd te zijn waar je de vochtproblemen ziet. Een loodgieter heeft speciale manieren om lekken te vinden in en rondom het huis. Zo heeft een loodgieter rookgasdetectie of wordt er een kleine camera gebruikt.

Het oplossen van de lekkages

Naast het opsporen van de lekkages kan een loodgieter deze ook verhelpen. Verschillende soorten lekkages hebben een verschillende aanpak nodig. De loodgieter weet precies welke aanpak nodig is bij welke soort lekkage. Een loodgieter kan ook daklekkages opsporen en verhelpen. Vooral bij schuine daken komt het veel voor dat de oorzaak van de lekkage zich op een andere plek voordoet dan waar de problemen zelf zijn. De loodgieter gaat dan het dak op om te kijken waar het probleem is en lost die vervolgens ook op.

Riolering

Bij problemen in de riolering kan een loodgieter je ook van dienst zijn.  Zo kan het voorkomen dat je riool verstopt is of de ontluchtingspijp niet meer goed is. Dit kan natuurlijk erg vervelend zijn. Het kan heel erg gaan stinken of het water kan niet meer wegstromen. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk gaan verhelpen.

Het installeren van sanitair

Als je nieuw sanitair wil kan dit geïnstalleerd worden door een loodgieter. Soms is oud sanitair een vervanging toe, een loodgieter kan dan het oude sanitair voor je verwijderen en nieuw sanitair gaan toevoegen.

Als er bijvoorbeeld een nieuw toilet aangelegd moet worden zullen er ook nieuwe leidingen geplaatst moeten worden. Hiervoor is vaak speciaal gereedschap nodig. Ook een bad of een douche moet goed en zorgvuldig geïnstalleerd worden.

Meer informatie over loodgieters en de verschillende werkzaamheden vind je op brenda.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *